Négy kick-boxos is indul a Küzdősportok Világjátékán, amelyen így hét sportágban összesen 15 versenyző képviseli a magyar színeket. A World Combat Games október 20-án kezdődik a szaúdi fővárosban, Rijádban. A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) szombati tájékoztatása szerint a kick-boxosok közül a pointfighting szabályrendszerben Kondár Anna (70 kg), Busa Andrea (65 kg), Zajácz Bence (69 kg) és Fésű Lajos (79 kg) lesz ott a viadalon. Bálint Martin (79 kg) első számú tartalék a súlycsoportjában.
Galambos Péter, a Magyar Kick-Box Szakszövetség elnöke azt mondta, a sportág eddig is sikeres volt a seregszemlén és ezúttal is több éremesélyes indulójuk van.
“Eddig kétszer rendezték meg a Küzdősportok Világjátékát. Először Pekingben 2010-ben, majd Szentpéterváron 2013-ban, és a magyar kick-boxosok eddig három aranyérmet szereztek, emellett több érmet is begyűjtöttek. Ebből kiindulva úgy megyünk Szaúd-Arábiába, hogy több dobogó-várományosunk is van” – fogalmazott.
A kick-box mellett grapplingben, jiu-jitsuban, szkanderben, szumóban, kendóban és muaythai-ban lesz magyar induló a multisport eseményen, amely október 30-ig tart majd.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!