Tavaly hagyományteremtő szándékkal hívták életre a Fut a város elnevezésű programot. A Szombathelyi Önkormányzat valamint a Sport és Ifjúsági Iroda közös szervezésében megvalósuló sportos program legfőbb célja az egészséges életmód népszerűsítése volt. Továbbá a közösség építése illetve a futómozgalom utánpótlásbázisának növelése volt. Ez pedig elérte a célját.

A futás ugyanis az a sport, amelyet egyénileg űzhet bárki, de csoportosan legalább annyira élvezetes, mint egyedül. Nem véletlen, hogy rengeteg család látogatott ki a Fő térre. Volt, aki szurkolni jött, akadt olyan is, aki résztvevőként csatlakozott. Egyetlen dolog volt a mozgatórugó: a kikapcsolódás és a jókedv. A közös bemelegítés után a kocogásé volt a főszerep.

Ebben pedig még az időjárás is maximálisan partner volt. Bár nem futóversenyként hirdették meg a programot, több versenyző mérte az idejét, ezzel is a saját felkészülésüket biztosították. Több táv közül választhattak a futók, hiszen a gyerekeknek alig néhány száz métert kellett teljesíteni, a legbátrabbak viszont a 10 kilométeres etapot választották.

Családi rendezvényként lehetőség volt alternatív programként róni a távot. Megrendezték ugyanis a váltófutást, amely négy főt igényelt és itt mindenki olyan tempóban futhatott, ahogy neki jól esett. Természetesen valamennyi résztvevő befutóérmet és ajándékokat kaptak, amelyet a város polgármesterétől valamint a rendezvény fővédnökétől Halmosi Zoltánnétól vehették át.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!