Már a nyolcadik fordulót rendezték hétfő este a férfi élvonalbeli futsal bajnokság alapszakaszában. A Nyíregyháza elleni botlást hazai környezetben szerette volna feledtetni a címvédő Haladás, amelynek sokba került a nyírségi vereség. A szombathelyiek ugyanis kénytelenek voltak a Veszprémnek átadni a listavezető helyet. Az Aramis személyében viszont jó esélyekkel futott a találkozónak a Hali.

A középkezdést követően a házigazda építette támadásait, míg a vendégek jobbára csak védekeztek. Nem igazán tudták a szombathelyiek akcióit megtörni, megakasztani az Aramis játékosai. Egy labdaszerzést követően pedig egy gyors ellentámadást vezetett a Haladás. A 4. percben Sipos tréfálta meg emberét, majd sarkazott Henrique Diniz elé, a brazil légiós pedig kilőtte a hosszú sarkot.

Támadásban maradt a címvédő, nagyon érlelődött az újabb gól. Ekkor szinte alig lépte át a felezővonalat a vendégek, akik szabálytalanság árán akasztották meg a vasi akciókat. A félidő derekán aztán ismét Sipos villant, aki ezúttal saját magát játszotta tisztára és a kivetődő kapus mellett úgy továbbított a hálóba, hogy a labda a kapufa tövét is érintette.

A félidő hátralévő részében mindkét kapu előtt kialakultak kisebb-nagyobb lehetőségek, de gólt már nem láthattak a nézők az első félidőben. A pihenő sem változtatta meg a játék képét, a Haladás nagyon dimanikusan építette támadásait. A 22. percben pedig az Aramis labdavesztését követően nem tudott jól visszazárni, amit Vas Ádám büntetett. Még fel sem ocsúdott az ellenfél a bekapott gól okozta sokkból, jött a következő.

Szépen rendeződött vissza a Haladás és könyörtelen volt, amikor kontrára került sor. Dróth Zoltán kihagyhatatlan helyzetbe hozta Fehért, aki növelte a különbséget. Hiába váltott vészkapusra az Aramis együttese, nagyon tompák voltak a támadóharmadban, ráadásul a labdavesztést sem tudták kezelni. Hajmási Milán pedig élt a lehetőséggel és el is döntötte a találkozót.

A hátralévő időben már egy hitehagyott vendég és egy magabiztos hazai csapat párharcát láthatta a szépszámú közönség. A gólarány és a mutatott játék is tökéletesen tükörzte a pályán látottakat. Erre a sikerre pedig építhet a Haladás VSE együttese a közelgő Bajnokok Ligája mérkőzések során.

Haladás VSE – Aramis SE 8-0 (2-0)

Haladás: Homlok L. – Kovács M., Luiggi Longo, Henrique Diniz, Sipos G.
Csere: Alasztics M. – Szalmás Z., Knizs O., Hajmási M., Dróth Z., Körmendy G., Fehér D., Vas Á., Rutai B.
Vezetőedző: Felipe Conde

Gólszerző: Henrique Diniz (4′), Sipos G. (8′), Vas Á. (22′), Fehér (23′), Hajmási M. (28′), Luiggi Longo (31′), Dróth (33′),Szalmás (36′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!