A Vas Vármegyei I. osztályú labdarúgó bajnokság téli pihenőjére érkezett, mi pedig elkezdjük az ilyenkor szokásos szezonértékelőinket. Az első együttes, amelynek kiértékeljük az őszi teljesítményét stílusosan nem is lehet más, mint a bajnokságot vezető Szombathelyi Haladás II. gárdája. 

A fiatalokból álló alakulat tulajdonképpen az NB II-es labdarúgó bajnokságban található együttes fiókcsapata, ennek megfelelően pedig előzetesen is várható volt, hogy a bajnoki aranyéremnek ők a legfőbb várományosai.

Furcsa összkép ez még a szombathelyiek számára is, hisz 3 Haladásnak is szurkolhatnak a különböző osztályokban, kérdés, hogy ennek mennyire örülnek a megyeiben szereplő együttesek. Már a bajnokság kezdete előtt lehetett hallani negatív hangokat a fiatalok első osztályú indításával kapcsolatban, hisz míg ők elméletileg a profi futballra készülnek, úgy a megyeiben szereplő csapatok egész más indíttatásból futnak ki a hétvégén a pályára.

Nem meglepő tehát, hogy a Hali leuralta az őszi szezont, 15 mérkőzésükből 13 alkalommal győztesen hagyhatták el a játékteret, döntetlenből azért sikerült kettőt begyűjteniük, de legyőzőre nem találtak a bajnokság első felében.

Összehasonlítva a féléves statisztikáikat a tavalyi bajnok HVSE teljesítményével igen csak sok hasonlóságot láthatunk: akkor féltávnál 62 rúgott gól mellett 8 kapott állt a nevük mellett, valamint 43 pont, ettől csupán két egységgel marad el az idén a Haladás II.

A legszembetűnőbb különbség talán a rivális környékén keresendő, mivel akkor a HVSE fej-fej mellett haladt a Király SE csapatával, ám idén már 5 pontos előnnyel térhettek pihenőre a zöld-fehérek Halmosiékkal szemben.

Voltak igazán izgalmas találkozói is az együttesnek: az első fordulóban Szarvaskenden majdnem elszórakoztak egy 5 gólos előnyt, míg Vasváron sok-sok fordulatot követően szerezték meg a 3 pontot. Gálameccsekből sem volt hiány a 15 forduló alatt, 7 gólt szereztek a Vép ellen, 5 találatot vittek be a Csepreg, a Körmend, a Celldömölk és a Rábapaty kapujába, míg az utolsó őszi játéknapon 11-szer ünnepelhettek a Táplán ellen.

A játékosok tehát teszik a dolgukat becsülettel, minden ellenfelüket megtisztelve futnak ki hétvégente a pályára, hogy érvényesítsék a papírformát, érdemes kiemelni a házi gólkirályukat, Pruska Dánielt, aki 17 alkalommal vette be az ellenfelek hálóját az őszi etapban.

Az mindenképpen pozitívum lehet számukra, hogy a felnőtt futballban edződhetnek, még annak ellenére is, hogy sokak szerint a megyei első osztály színvonala évről-évre csökken, és nem tesz jót a ligának, hogy egy gárda ennyire kiemelkedjen a mezőnyből.

Állást mi nem foglalunk egyik témában sem, igyekszünk minden oldalról megvilágítani a történéseket, és kíváncsian várjuk, hogy tavasszal folytatódik-e a Haladás II. menetelése.

TABELLA

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!