Már a 19. fordulót rendezték hétfő este a férfi élvonalbeli futsal bajnokság alapszakaszában. Karnyújtásnyira van már a rájátszás a csapatoknak, amelyeknek február elejéig valamennyi találkozót le kell játszani. A Haladás ennek is köszönhetően a héten három tétmeccset fog játszani. Elsőként a felsőházat megcélzó Aramis ellen szerette volna begyűjteni a három pontot.

Hazai pályán hengerelt a Hali, akkor 8-0-ás sikerrel zártak, hasonló eredménnyel pedig bizonyára elégedettek lettek volna most is. Ennek jegyében meglehetősen erős kezdőcsapattal álltak fel a vendégek, ezzel is jelezve, hogy csak a győzelem számukra az elfogadható. Ennek szellemében kezdték az összecsapást a címvédő alakulat játékosai.

A biztos labdatartásból építkezett a Hali és tetszetős akciókat vezettek a találkozó első perceitől kezdve. A meddő mezőnyfölényt követően a játékrész derekán sikerült megszereznie a vezetést a vendégeknek. Hiába, mert szinte postafordultával érkezett a válasz, ráadásul egy újabb védelmi megingást is kihasznált az Aramis, így ők kerültek előnybe. A szombathelyiek nagy hajrázásba kezdtek, de nem sikerült fordítani.

A második játékrészben sokkal koncentrált abban játszott a címvédő. Nehezen akart megszületni az egyenlítő találat, ezután viszont megrázta magát a Haladás és a vezetést is átvette. Az utolsó percekre mindkét gárda próbálta fokozni a tempót újabb gólok megszerzésének reményében. A nagy adok-kapokból végül a Haladás került ki győztesen egy gólokban gazdag találkozón és ha nehezen is, de begyűjtette a három pontot.

Aramis SE – Haladás VSE 4-6 (3-2)

Haladás: Gyimesi M. – Kovács M., Hajmási M., Dróth Z., Vas Á.
Csere: Alasztics M., Homlok L. – Luiggi Longo, Knizs O., Henrique Diniz, Körmendy G., Vatamaniuc-Bartha D., Rutai B.
Vezetőedző: Felipe Conde

Gólszerző: Gellérfi, Lévai, Büki, Bognár illetve Dróth 2, Henrique Diniz 2, Luiggi Longo, Vas.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!