A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) az idén Debrecenben rendezi meg az ifjúsági Bajnokok Ligáját. A magyar szövetség (MKOSZ) pénteken közölte a FIBA döntését, miszerint az U18-as csapatok számára kiírt ifi BL második kiadásának a hajdúsági város ad otthont április 2. és 8. között.
“A magyar szövetség mindig is nyitott volt az innovatív kezdeményezésekre, mint például a legelső, 2019 és 2022 közötti hároméves ifjúsági világbajnoki csomagra, melynek során Debrecen városa ismét bebizonyította, hogy képes a legmagasabb színvonalú FIBA-tornák megrendezésére” – jelentette ki Bodnár Péter, az MKOSZ főtitkára.
A viadalon 9 országból 13 együttes vesz részt, köztük a Team Debrecen elnevezésű hazai együttes is. Az első, tavalyi tornán még csak 10 gárda szerepelt, és a végén a bosnyák Igokea m:tel ünnepelhetett.
A tornának az Oláh Gábor utcai Sportcsarnok ad majd otthont, amely nemcsak az U19-es férfi vb helyszíne volt, hanem 2022-ben az U17-es női világbajnokságot is ott rendezték. Az ifi BL sorsolását március elején tartják a Debreceni Református Nagytemplomban.

Az induló csapatok névsora:
Team Debrecen, AEK (görög), Basketball Academy Nymburk (cseh), BK Opava (cseh), EWE Baskets Juniors (német), Galatasaray (török), Hapoel Jerusalem (izraeli), Igokea m:tel (bosnyák), Lenovo Tenerife (spanyol), Porsche BBA Ludwigsburg (német), Promitheasz Patrasz (görög), Rytas Vilnius (litván), Tofas Bursa (török)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!