A soproni kisiklás után szerette volna eredményesebben folytatni a Magyar Egyetemi és Főiskolai Bajnokság alapszakaszát a SzoESE, amely ezúttal hazai pályán bizonyíthatott. Kéri Péter tanítványainak a jó erőkből álló PTE-PEAC ellen kellett volna javítani. Nem volt könnyű helyzetben a vasi együttes, mert sérülés és betegség miatt szokatlan összeállításban léptek parkettre.

Már a feldobás után egyértelművé vált, hogy az a csapat nyerhet, amelyik kevesebbet hibázik. Az első percekben jobbára rohantak a főszereplők, a pontosság rovására ment a kapkodás, majd visszább vettek az iramból. Ez a hatékonyságban is megmutatkozott, a Kéri-legénység pedig gyorsan kapcsolt és a védekezését szilárdította meg elsőként, ami kiváló lépésnek bizonyult.

A pécsiek nehezen tudták felépíteni akcióikat és dobóhelyzetekért is izzadniuk kellett, nemhogy a pontokért. Ezzel szemben a szombathelyiek Vicze és Takázs kosaraival folyamatosan növelni tudta a különbséget. A második félidőre már mindkét gárdának kőkeményen dolgozni kellett a pontszerzésért, azonban az eredmény nem változott – lépéselőnyben maradt a SzoESE csapata.

A záró etapban még egy nagy rohamot indított a PTE-PEAC, de a fontos pillanatokban mindig volt egy adu a tarsolyban. A vasi oldalon jókor érkezett az időkérés, a csere vagy egy kósza dobás, ami végül megtörte a vendégek lelkesedését. Egy kifejezetten izgalmas, nagy csatát hozó összecsapás végén megérdemelt szombathelyi siker született a forduló rangadóján.

SzoESE – PTE-PEAC 72-61 (19-14, 18-12, 16-16, 19-19)

SzoESE: Gyánó K. 2, Várkony T. 8/3, Nárai G. 4, Vicze K. 17, Takács Zs. 26/6.
Csere: Kiss M. 11/3, Németh M. 2, Frisnyák D. 2, Kiss H. -.
Vezetőedző: Kéri Péter

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!