Nincs jó formában az Egis Körmend, amely az idény során játszott nagyon jól és akadtak komolyabb hullámvölgyek is. Ennek a vesszőfutásnak eredményeként csak a 10. helyet szerezték meg a Rába-parti kosarasok. Ennek megfelelően csak a playoutban folytathatják a pontvadászatot, ahol nem a dobogós helyek, sokkal inkább az élvonalbeli tagság meghosszabbítása lesz a legfontosabb cél.

Hogy mennyire nehéz helyzetben van a Körmend mi sem bizonyítja jobban, hogy szurkolói ankétot tartott a klub vezetése, amelyen az együttes vezetőedzője és csapatkapitánya is részt vett. Ezen a kötetlen beszélgetésen kiderült, hogy akadtak idény közben anyagi gondok, rengeteg sérülés nehezítette a szakmai stáb munkáját, ráadásul nem mindegyik légiós váltotta be a hozzájuk fűzött reményeket.

Szombat este új bajnokság kezdődik tehát a vasi piros-feketék számára, ahol olyan klasszis csapatokkal szemben kellene elérni a bentmaradást érő helyek egyikét, mint Magyar Kupa döntőt játszó Szeged, az egykor szebb napokat látott Atomerőmű vagy az Oroszlány. Első állomásként a Kecskeméttel néznek farkasszemet Ferencz Csabáék, akik mindenképpen szeretnék győzelemmel kezdeni a sorozatot.

Az alapszakaszban Körmenden december 2-án találkozott egymással a két fél, akkor 94-70-re nyert a vasi gárda. Azon az összecsapáson Malik Morgan 22 pontot tett a közösbe, míg a palánk alatt Tolbert 9 lepattanóval volt a vezér. A március elején megrendezett visszavágón viszont már a KTE szurkolói örülhettek. Azt a derbit Wittman vezérletével 81-78-ra nyerte meg a Kecskemét.

Egis Körmend – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét
2024. április 13. (szombat) – 18:00
Körmend, Városi sportcsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!