Megkezdődött az alsóházi rájátszás a férfi élvonalbeli kosárlabda bajnokságban. Az anyagi gondokkal küzdő Egis Körmend hazai pályán próbálta megszerezni a győzelmet, ami már hetek óta várat magára. Nem volt könnyű helyzetben, hiszen a Kecskemét az edzőcsere után egyre jobb formában volt. Ráadásul az alapszakasz során legyőzte vasi ellenfelét. Igaz azt a találkozót Kecskeméten rendezték meg.

A vasi felvonás első perceiben a házigazda akarata érvényesült. Kellően agresszív volt a játékuk és támadásban valamint védekezésben is azt nyújtották, amit a szurkolók is vártak tőlük. Ennek köszönhetően fokozatosan húzott el ellenfelétől a Körmend. Ekkor úgy tűnt, hogy magabiztos teljesítménnyel megnyerheti az összecsapást a Rába-parti alakulat. Aztán az első negyed derekától a vendégek akarata érvényesült.

Wittmann kiválóan szervezte csapata játékát, így egyre nagyobb lett a különbség. A második etap során már a lélektani 10 pontos különbséget is átlépte a vendég együttes. Kocsis Tamás hiába kért időt, hatástalan volt. A pocsék triplaforma rányomta a bélyegét a vasi alakulat teljesítményére. Bár a második félidőre feljavult a Körmend és ez ponterősségben is megmutatkozott, a védekezés puhasága miatt a különbség nem csökkent nagy mértékben.

Az utolsó negyednek úgy futottak neki a csapatok, hogy még semmi nem dőlt el. A helyzeti előny viszont a vendégek mellett szólt mivel távolról továbbra sem érkeztek az extra dobások, így a minimális különbség állandósult. Ennek eredményeként az első fontos találkozóját elveszítette az Egis Körmend, amely folytatja nyeretlen szériáját.

Egis Körmend – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 74-80 (17-25, 11-15, 28-24, 18-16)

Körmend: Basic 17/9, Takács 4, Morgan 4, Djogo 6, Konate 19.

Csere: Doktor 6/6, Durázi 10, Ferencz 8, Schmera -.

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!