A nyugati csoport harmadik helyét szerezte meg az alapaszakasz során a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület. Így a vasi hölgykoszorú egyetlen lépésre került attól, hogy a legjobb négy közé kerüljön és részt vegyen a Final Fourban. Ehhez viszont egy kőkemény feladatot kellene teljesíteni: nevezetesen legyőzni a keleti ranglista ezüstérmesét, amely a DEAC volt.

Nem volt ismeretlen egymás számára a két együttes, hiszen az elmúlt évek során többször is találkoztak egymással. Rendre 1-2 pontos különbségű derbit játszottak, ami előrevetítette, hogy ezúttal is éles csatára számíthatnak a nézők. Először a szombathelyi egyetemi csarnokban feszültek egymásnak a játékosok. Hatalmas csata zajlott minden egyes labdáért, testi épségüket sem kímélték a főszereplők.

A nagy tét azonban pontatlanságot is hozott, ami leginkább a dobásoknál mutatkozott meg. Mindkét gárda próbálta gyorsítani a tempót, ez viszont a vendégeknek kedvezett inkább. Elég volt néhény kihagyott tiszta dobás szombathelyi részről, máris lépéselőnybe került a DEAC. Szabó László cserékkel próbált újabb lendületet biztosítani játékosainak, azonban nem csökkent a felek közti különbség.

A szünet után viszont rendezte sorait a SzoESE és védekezésben valamint támadásban is hatalmas hajrába kezdett. Folyamatosan csökkent a különbség – ekkor még a győzelem lehetősége is felcsillant. Az utolsó percekre viszont elfáradt a házigazda, a hajdúságiak pedig éltek a lehetőséggel és könnyű kosarakkal biztosították be az idegenbeli sikert. A visszavágóra hétfőn Debrecenben kerül sor.

SzoESE – DEAC 59-75 (13-18, 12-19, 23-17, 11-21)

SzoESE: Mezősi A. 11/3, Horváth F. 15, Horváth F. 2, Balogh V. 5, Plózer P. 17.
Csere: Sághi B. 7, Mák B. 2, Horváth K. -.

DEAC legeredményesebb játékosai: Baczuk 20/9, Mezei 14/6, Kovács 14/12.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!