A hétvégén már a 29. fordulót rendezték a másodosztályú labdarúgó-bajnokságban. A Szombathelyi Haladás ezúttal hazai pályán gyarapíthatta pontjai számát. A vasi alakulat az előző játéknapon Szegeden szerepelt és mintegy 60 percig győzelmi esélye is volt a feljutásra pályázó Tisza-partiak ellen. Végül a nagy rohamoknak meg lett az eredménye és az alföldiek sikerével zárult a derbi.

Vasárnap pedig a már biztosan kieső Mosonmagyaróvár látogatott a Haladás Sportkomplexumba. A sereghajtó a szezon során három győzelmet számlált, így mindenképpen a szombathelyi gárda számított a találkozó esélyesének. Az első percekben csendesen folyt a játék, a Haladás birtokolta többet a játékszert, próbálkozott építkezni, de igazán vérpezsdítő akciók elmaradtak.

A vendégek csak ritkán merészkedtek ki térfelükről, néhány kósza távoli lövéssel riogatták a kilátogató hazai szurkolókat, de Pálfinak dolga nem akadt. A játékrész derekán már egyértelműbb volt a vasi mezőnyfölény, de a gólszerzéshez szükséges támadások elmaradtak. Jól zárt a mosonmagyaróvári védelem, nagy kérdés volt, hogy a hazai játékosoknak sikerül-e feltörni ezt a reteszt?!

A második félidőben aztán csattanós választ adott a vendég együttes: az 51. percben egy sarokrúgást követően a hosszú kapufánál egyedül álló Radics közelről pofozta a hálóba a labdát. A vezetés birtokában még inkább visszább vonta védekezésének vonalát a Mosonmagyaróvár, csak néhány kósza, de annál veszélyesebb kontratámadásokat vezettek. A vasi alakulat pedig nem tudott ritmust váltani.

Jovic mester cserékkel próbált új lendületet biztosítani csapatának, de hiába. Meddő mezőnyfölényével nem tudott mihez kezdeni a Haladás. A csereként beálló Katona egyenlíthetett volna, de közeli lövését védte a cerberus. A hátralévő időben már nem forogtak igazán nagy veszélyben a kapuk, így hatalmas meglepetésre otthon botlott a listavezető ellen a Szombathelyi Haladás.

Szombathelyi Haladás – Mosonmagyaróvári TE 0-1 (0-0)

Haladás: Pálfi D. – Nyíri V., Jagodics M., Ene K., Bolla G. – Horváth R. (Csernik K.), Szakály A. (Horváth), Erdei C., Rácz B., Mohos B. (Szijjártó) – Kelemen M. (Pintér Á.)
Vezetőedző: Aleksandar Jovic

Gólszerző: Radics (51′)

Kiállítva: Erdei C. (83′) illetve Radics (71′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!