A válogatott felkészülési programja miatt néhány napos szünet állt rendelkezésre az élvonalbeli futsal együttesek számára. Ez az időszak pihenésre valamint a taktika tökéletesítésére volt kiváló lehetőség. A Haladásra is ráfért a feltöltődés, hiszen az NB I-es felsőházi rájátszása mellett a Magyar Kupába szintén érintett volt, utóbbiban már ott lesz a Final Four küzdelmében is.

Hétfő este viszont az élvonalbeli pontvadászat rájátszásának hajrája kezdődik. Három találkozó áll a csapatok rendelkezésére, hogy minél előkelőbb helyet szerezzék meg a helyosztó párharcok előtt. Kezdésként egy vérbeli csúcsrangadót rendeznek a vasi vármegyeszékhelyen, ahol a listavezető Haladás ellenfele a második helyen álló, jó formában lévő ScoreGoal Kecskemét gárdája lesz.

De nem csak ezért lesz izgalmas a párosítás. Kétségtelen tény, hogy a rájátszás legnagyobb nyertese eddig a Kecskemét, amely szárnyal a playoffban. A lejátszott találkozói közül két döntetlen mellett valamennyi derbijét megnyerte. Nem véletlen, hogy a negyedik helyért járó 3 pont ellenére reális esélye van az első helyet megszerezni. A Berettyóújfaluval szemben 5 pontos az előnyük.

A szombathelyiek mögött pedig egyetlen egységgel állnak a második helyen. A Haladás számára ezért lesz kulcsfontosságú, hogy megőrizzék a pozíciójukat. Érdekesség, hogy a Messzi István sportcsarnokban a Kecskemét 4-3-as sikerével zárult a találkozó, így lesz miért visszavágni Dróth Zoltánéknak. Egy biztos, aki nyer, féllábbal már az NB I-es bajnokság fináléjában érezheti magát.

Haladás VSE – SG Kecskemét Futsal
2024. április 22. (hétfő) – 18:30
Szombathely, Haladás Sportkomplexum

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!