A Vas Vármegyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban a 25. játéknapot rendezték meg a hétvégén, ahol lehetséges, hogy eldőlt az ezüstérem sorsa is.

A listavezető Haladásra nem várt könnyű mérkőzés, a söptei pályán ebben a szezonban több csapat is megszenvedett, és ez ezúttal sem volt másként. A találkozó a hazaiak szemszögéből remekül indult, röviddel a kezdés után meg is volt a vezetés számukra, amelyet a félidőig meg is őriztek.

A második félidőben aztán egy fokkal feljebb kapcsolt a zöld-fehér alakulat, és végül sikerült megfordítaniuk a meccs állását. Mindkét csapat kitett magáért, egy parázs hangulatú, jó mérkőzést láthattak a kilátogató nézők.

Nagyon hamar eldöntötte hétvégi meccsét a Király SE csapata. Halmosiék már 12 perc elteltével két gólos előnyre tettek szert, amelyet a második félidőben még egy további találattal toldottak meg.

A szombathelyiek sikere pedig egyben azt is jelentette, hogy sikerült növelniük előnyüket a tabellán az üldözőkkel szemben, mivel a Sárvár csapata megbotlott Rábapatyon. Az első játékrész nem hozott túl sok izgalmat a két együttes találkozóján, ám a második félidő elején felpörögtek az események, és gyors gólváltást tartottak a csapatok, az eredmény pedig ezt követően már nem változott, így pontosztozkodással zártak a felek.

A forduló egyik legjobb meccsét a Csepreg – Szarvaskend derbi hozta, amelyen 3 perc elteltével emberelőnybe került a hazai alakulat. Ezt a hatalmas előnyt azonban nem sikerült kihasználnia a csepregieknek, a találkozó egészen a 80. percig gól nélkül állt, ám ekkor megkezdődött az őrületes utolsó 10 perc, na meg a hosszabbítás. Először a vendégeknek sikerült betalálniuk, gondolhatták, hogy ezzel akár kihúzhatják a végéig is, de 3 perccel később már 1:1 állt az eredményjelzőn. Akik elakarták kerülni a meccs végi tumultust, azok talán le is maradtak az utolsó 5 percről, amely elképesztő vendég gálát hozott. A 87. percben ismét magához ragadta az előnyt a Szarvaskend, majd a rendes játékidő utolsó percében újfent sikerült betalálniuk egy büntetőt követően. Ezzel azonban még mindig nem volt vége, ugyanis a 92. percben idősebb Velekei is megvillant, kialakítva ezzel az 1:4-es végeredményt. Micsoda testvérharc várható a gólkirályi címért!

Nehezen indult be, de végül az utolsó negyedórában kétszer is betalált a Celldömölk a sereghajtó Bük otthonában.

A lefújás előtt 5 perccel még győzelemre állt a Szentgotthárd alakulata Vasváron, ám végül pont nélkül utazhattak haza. A szezont remekül kezdő gotthárdiak nyeretlenségi szériája ezzel 6 meccsesre duzzadt, ráadásul ezúttal csupán pár perc választotta el őket a győzelemtől, végül azonban annyira megfogta őket a vasváriak egyenlítő találata, hogy hosszabbításban ismét kapituláltak.

Egy gól döntötte el a forduló alsóházi rangadóját Nádasdon, ahol a helyi csapat a Táplánszentkereszttel nézett farkasszemet. Végül a mindent eldöntő találatot a vendégek egy büntetőnek köszönhetően szerezték meg.

A másik újonc számára sem alakult jól a hétvége, Csákánydoroszlóban azonban nem a meccs végén dőltek el a dolgok, ugyanis már a 60. perc előtt kialakult a végeredmény a meccsen, amely a vépiek könnyed sikerével zárult.

TABELLA

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!