Ünnepélyes pillanatok előzték meg a Haladás-Kecskemét NB I-es futsal találkozóját. Vatamaniuc-Bartha Dávid a 100. élvonalbeli mérkőzését játszotta nevelő egyesülete színeiben. A kezdés után nagy elánnal esett ellenfelének a Haladás, amely nagyon szeretett volna törleszteni a márciusban elszenvedett vereségért. A Kecskemét ezzel szemben óvatosan játszott, megszállta saját térfelét és nem vállalt felesleges kockázatot.

Már az első percekben megdolgoztatták Rigó kapust, akit Rutai majd Luiggi Longo is tesztelt. A vendégek ritkán jutottak el a szombathelyi kapuig, nem tudtak komoly veszélyt kialakítani a hazai térfélen. A mutatott játékkal nem volt elégedett a kecskeméti vezetőedző, aki a 7. percben időt is kért. Hiába rendezte a sorokat az alföldi együttes, mert hátrányba kerültek.

A 8. percben gyanús körülmények között buktatták Henrique Dinizt, azonban gyors labdaszerzés és kontra végén Vas Ádám bombázott a kapuba. Még magához sem tért a vendég együttes, máris kettő volt a csapatok között. A ScoreGoal védelmi vonala mélyen helyezkedett el, a Haladás brazil légiósa Henrique Diniz szép csel után okosaon továbbított az elvetődő kapus mellett a rövid sarokba.

Nem fékezett a Haladás, továbbra is támadásban maradt és több kimaradt helyzet után újabb gólnak tapsolhattak a szurkolók. A 15. percben egy sarokrúgás kombinációt követően a csapatkapitány, Dróth Zoltán elemi erővel bombázott a léc segítségével a felső sarokba. A kecskeméti futsal játékosok teljesen tanácstalanul járatták a labdát, Alaszticsnak nem volt sok dolga az első félidő során.

A szünet előtt Sipos is bevette a vendégek kapuját, amit az agresszív letámadásnak köszönhetett a vasi alakulat. A szünetben a nézőket az a kérdés foglalkoztatta leginkább, hogyan tudott a címvédő kikapni a Kecskemét együttesétől, amely az első felvonáson 4-3-ra diadalmaskodott. Kérdésként merült fel továbbá, hogy második félidő milyen változást tartogat?

Hiába a pihenő és a térfélcsere, nem tudott változtatni játékán a bajnoki tabella második helyén álló kecskemétiek. Lassan, körülményesen járatták a labdát, igazán komoly ziccereket nem tudtak kialakítani. Ezzel szemben a szombathelyi különítmény remekelt. Feleslegesen már nem kockáztattak Felipe Conde tanítványai, azonban nem bizonyultak könyörületesnek, ha a helyzet úgy kívánta.

Henrique Diniz gyarapította a góljai számát, ezzel lényegében még simábbá téve a találkozót. Az utolsó percekre már átadta a kezdeményezés lehetőségét a Haladás, de védekezésben is remekelt a vasi együttes, nemcsak támadásban nyújtott kimagasló. A végeredményt Luiggi Longo állította be, amellyel magabiztos győzelmet aratott a címvédő.

Haladás VSE – SG Kecskemét 6-0 (4-0)

Haladás: Alasztics M. – Luiggi Longo, Hajmási M., Vas Á., Rutai B.
Csere: Gyimesi M. – Szalmás Z., Knizs O., Dróth Z., Henrique Diniz, Sipos G., Körmendy G., Vatamaniuc-Bartha D., Hadházi S.
Vezetőedző: Felipe Conde

Gólszerző: Vas Á. (8′), Henrique Diniz (10′, 24′), Dróth Z. (15′), Sipos G. (19′), Luiggi Longo (38′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!