A pécsiek Weitner Ádámmal a kispadon kezdték a bajnokságot, majd Németh Zsolt megbízott edzőként dolgozott a csapatnál, aztán Kulcsár Árpád lett a vezetőedző, akit február 21-én a korábban a Szombathelyi Haladásnál is dolgozó Mátyus János váltott.

Azaz Mátyus a 2023/24-es bajnokságban már a negyedik edző a PMFC-nél. A mecsekaljai gárda 31 ponttal az éppen még bentmaradást jelentő 14. helyen áll a tabellán. Egy ponttal előzi meg a már kiesőhelyen lévő BVSC-t, a Haladásnak pedig hat pont az előnye előttük.

A piros-feketéknél szerepel a korábbi Haladás-csatár, Tóth-Gábor Krisfóf és az egykoron az Illés Akadémián futballozó Szeles Tamás. Az utóbbi három fordulót figyelembevéve a Pécs kikapott 2-1-re a Nyíregyháza vendégeként, legutóbb pedig 4-0-ra a Budapest Honvéd otthonában, közte pedig 1-0-ra legyőzte hazai pályán a Tiszakécskét.

A pécsiek az eddigi 29 fordulóban 16 gólt szereztek, ami a legkevesebb a mezőnyben. Viszont csak 32-őt kaptak. A pécsiek legeredményesebb játékosa Harsányi István hat góllal. A két csapat az utóbbi években rendre szoros, kevés gólt hozó mérkőzéseket vívott, így volt ez ősszel is, amikor a Pécs 1-0-ra győzött Szombathelyen.

A Haladás nincs jó szériában, a legutóbbi 5 meccséből csak 1 alkalommal győzött, a 3 vereség mellett, 1 döntetlen is a mérleg része. A zöld-fehérek legutóbb a sereghajtó Mosonmagyaróvár ellen szenvedtek fájó vereséget a Rohonci úton és 37 ponttal a 11.helyen tanyáznak.

A PMFC-Haladás meccset a helyiek közvetítik. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!