Öt forduló elteltével még semmi nem dőlt el az élvonalbeli férfi kosárlabda-bajnokság alsóházi rájátszásában. Az Egis Körmend mellett további öt együttes küzd az elsőosztályú tagságának meghosszabbításáért. A kiegyensúlyozott teljesítményeknek és főként a keresztbe verések miatt valamennyi csapat esélyes a bentmaradásra, ugyanakkor a kiesés réme is ott van a nyakukon.

A Körmend gárdája meglehetősen hullámzó játékkal rukkolt ki, így meglepően sima vereség mellett, klasszis teljesítménnyel magabiztos győzelmek megszerzésével is kitűnt a playout során. Kocsis Tamás együttese büszke lehet az Atomerőmű elleni összecsapásra, ugyanakkor valamennyi találkozón nagyon sok pontot kapott, ami intő jel lehet a csapat védekezésének stabilizálására.

Már csak azért is, mert Kecskeméten nagyon nehéz dolgouk lesz. Az alföldi gárda három meccset nyert a rájátszásban, ráadásul úgy, hogy csak egyszer szerepeltek otthon. Nagyon kiegyensúlyozott kosárlabdát játszottak eddig és az eredmény sem maradt el. Ferenczéknek épp ezért már az első perctől figyelniük kell és muszáj lesz úgy lehozni a találkozót, hogy ne legyenek holtjátékok, sem lefagyások, mert az visszaüthet.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – Egis Körmend
2024. május 4. (szombat) – 18:00
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!