A megnyitó során Tóth Kálmán, Szombathely Megyei Jogú Város Sportbizottságának elnöke és Palotai Zoltán versenyigazgató köszöntötte a jelenlévőket: Takács József özvegyét és családtagjait, a játékosokat, a házigazdákat, a szervezőket és persze a teniszbarátokat.

Mindketten méltatták Takács József sportvezetői, sportolói eredményeit, valamint a közös sportélményeiket. A városi Sport,-és Ifjúsági Iroda részéről Kovács Balázs irodavezető, Szandi Gábor és Havasi Attila munkatársak jelentek meg. Valamennyien kifejtették, hogy a későbbiekben is messzemenőkig támogatják a hasonló jellegű rendezvények megszervezését, lebonyolítását.

Tóth Kálmán kameránk előtt is kifejtette, hogy lesz folytatás.

Taki lányai, Takács Lilla és Takács Anna szerint az unokák is továbbvihetik az örökséget.

A Takács család számára nagyon megható, hogy a város számára ennyire fontos a hagyományok ápolása, a sportvezetői életút elismerése.

A minőségi teniszre már a kezdetekkor volt garancia, hiszen több, volt Emléktorna győztessel és helyezettel, valamint anno sok sikert elért játékossal találkoztunk a kiválóan előkészített pályákon.

 

Miután Palotai Zoltán versenyigazgató ismertette a játékrendet, kiemelve, hogy a szervezők is meglepődtek, hogy a férfi egyéni kategóriában már a 16-os táblára kerüléshez is selejtezőket kellett beiktatni! Hozzátette: három kategóriában közel 60 játékos ragadott ütőt és lépett pályára a szenzációs minőségű Savaria Tenisz-Centrum salakos pályáin.

Palotai Zoltán a városi amatőr csapatbajnokság megrendezésének fontosságáról, a kialakult teniszbázisról is nyilatkozott.

A végeredmények
A férfi +120 páros kategóriában nyolc csapat adta le a nevezését, két csoportot alkottak a párosok, a 3.helyért a két csoportmásodik játszott: Donázy Ottó/Mayer László-Bilics Laszló/Catomio János 2:0

A döntő: Sákovics Péter/Palotai Zoltán-Dr.Rajki Csaba/Héra Zsolt 2:0
A kategória végeredménye:
1. Sákovics Péter/ Palotai Zoltán, 2. Dr. Rajki Csaba/Héra Zsolt, 3. Donazy Ottó/ Mayer László, 4. Bilics László/ Catomio János

 

Férfi páros “nyílt” kategóriában 10 páros indult, a nyolcas táblához két selejtezőt játszottak, eredmények:

Harmadik helyért: Hujber Zoltán/Hulman Zsolt-Ceglédi Gábor/Simonits Péter
champion tie break 10-8

Döntő: Molnár Péter/ Molnár Gábor-Süle Róbert/Dr.Rózsavölgyi Zoltán 9:6

1.Molnár Péter/Molnár Róbert, 2.Rózsavölgyi Zoltán/Süle Róbert, 3.Hujber Zoltán/Hulman Zsolt, 4.Ceglédi Gábor/ Simonits Péter

A férfi egyes végededményei
Bronzmeccs: Rózsavölgyi Zoltán-Csányi Bálint 9:5

Döntő: Süle Róbert-Molnár Péter champion tie brake, 10-8. Ez is izgalmas és színvonalas meccs volt!
Győztes: Süle Róbert, 2. Molnár Péter, 3. Rózsavölgyi Zoltán, 4. Csányi Bálint

A Díjátadón Palotai Zoltán versenyigazgató és Szabó Péter versenybíró, a helyszínt biztosító Tenisz-Centrum vezetője és Kozmor Géza, a rendezvény támogatója, az Alpok Dent tulajdonosa adták át a kategóriák első négy helyezettjeinek az okleveleket, serlegeket, valamint az Intersport sportáruház ajándékcsomagjait.

A díjátadó után a szervezők, játékosok kötetlen beszélgetésével zárult a verseny, megfogalmazva, hogy ezután is találkozzanak a lehető legtöbbször az Emléktornákon, a TeniszCsb-n, illetve a hétköznapokon a teniszpályán, “a Késmárkban”!

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!