Két izgalmas és fordulatokban gazdag találkozót láthattak a szurkolók az élvonalbeli futsal bajnoki döntő során. A három nyert mérkőzésig tartó versenyfutást a címvédő Haladás pályaelőnyből kezdte a finálét, de rögtön az első derbit elveszítette a trónkövetelő Kecskemét ellen. Bíró mesterhármasával 3-1 arányban diadalmaskodtak a Hírös városiak a vasi vármegyeszékhelyen. A folytatásban viszont javította kisiklását a zöld-fehér együttes.

Bár Dróth Zoltán kisebb sérülést szenvedett az első összecsapáson, így Kecskeméten megrendezett második felvonáson csak másodperceket tölthetett pályán, nélküle is sikerült nyerni a Halinak. A szervezett védekezés mellé sokkal koncentráltabb támadójáték párosult, így könnyed 3-1-es győzelmet arattak és egyenlítették ki a párharcot. A következő Szombathelyen megrendezendő derbi viszont már minden szempontból sokkal fontosabb állomás lesz.

Amelyik csapat nyer, egyetlen sikerre lesz az aranyérem megszerzésétől. Ennek megfelelően a Haladás Sportkomplexum közönségéből meríthet erőt a szombathelyi gárda, amely a finálé során először kerülhet lépéselőnybe. Dróth Zoltán játéka kérdéses lesz, aki nemcsak házi góllövőlista vezetőként és csapatkapitányként, hanem rutinos vezérként is sokat tehet a győzelemért. Csütörtök este kiderül, hogy kinek lesz oka reménykedni az újabb kecskeméti állomás előtt.

Haladás VSE – SG Kecskemét Futsal
2024. május 23. (csütörtök) – 20:00 (TV: M4Sport +)
Szombathely, Haladás Sportkomplexum

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!