A szlovén játékos az idei rájátszásban ötödször (a legutóbbi öt mérkőzésén negyedszer) ért el tripla duplát, 32 pontja mellé 13 asszisztot és 10 lepattanót szerzett. A végén 108–106-os Timberwolves-vezetésnél az idény legjobb védőjének megválasztott Rudy Gobert mellett dobta be a győztes hárompontost.

„Nem vagyok túl gyors, de nála azért gyorsabb vagyok. Próbáltam visszalépni, hogy tisztán dobhassak, elég pontosnak érzem magam arról a helyről” – mondta a meccset megnyerő játékról és Gobertről, aki az első félidő során egyszer durván szabálytalankodott vele.

A Minnesota a második negyedben 18 ponttal is vezetett, és a harmadik játékrész közepén is 16 pont volt a hazai csapat előnye. Ám Naz Reid hiába dobott 7/9-es pontossággal a triplavonalon túlról, az utolsó támadásnál eleresztett kísérlete után nem landolt a gyűrűben a labda. A Minnesotát a főcsoportdöntőig repítő játékosok közül Anthony Edwards és Karl-Anthony Towns is az elvárt szint alatt teljesített.

A Timberwolves 1:29-cel a vége előtt 108–103-ra vezetett, de az utolsó hat pontot a Dallas dobta. A párharcban 2–0-ra vezet a Mavericks, ráadásul a következő két mérkőzését otthon játssza, és jó esélye van rá, hogy fennállása során harmadszor, a 2011-es bajnoki címe óta először NBA-döntőbe jusson.

NBA, RÁJÁTSZÁS – NYUGATI FŐCSOPORT
DÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
Minnesota Timberwolves (3. kiemelt)–Dallas Mavericks (5.) 108–109
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 0–2

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!