Közölték, a csapatkapitány a regenerációs sátorban különmunkát végzett, ám lapunk úgy tudja, Szoboszlai már pénteken sem edzett együtt a társakkal, de nincs szó sérülésről, elővigyázatosságból kapott pihenőt a Skócia elleni sorsdöntő találkozót megelőzően, melyen vállalni tudja a játékot.

Ezzel egyidőben az MLSZ közzétette legfrissebb Európa-bajnoki podcastjének legfrissebb részét is, melyben Schuth Gábor erőnléti edző részletezte, hogyan határozzák meg a labdarúgók személyre szabott edzéseit.

„A reggeli méréseink függvényében mindenki megkapja, hogy egy adott napon milyen munkát kell végeznie. A nap úgy indul, hogy reggel mindenki még a szobájában nyugalmi állapotban elvégez egy pulzusmérést, ennek az eredményeit az erőnléti stáb már látja, és ez után a játékosok a fiziós szobában további három mérésen vesznek részt, melyek során azt vizsgáljuk, mennyire fáradt a játékosok izomzata, hogyan aludtak, milyen a hangulatuk. Ezen adatok ismeretében határozzuk meg a napi munkát” – fejtette ki Schuth Gábor.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!