Hosszú bizonytalan időszakot zártak le a Haladás VSE súlyemelői, akik az elmúlt hetekben egy alapozást zártak le. A munkát ugyanakkor a lehető legrosszabbkor a koronavírus-járvány nehezítette meg, hiszen végigsöpört a betegség a sportolók között. Épp ezért megjósolhatatlan, hogy ki milyen formában várhatja a hétvégén kezdődő versenyszezont.

Márkus Erzsébet és Ligeti Ferenc tanítványai hazai környezetben, a Haladás Sportkomplexum falai között bizonyíthatnak a Vas Megye Bajnokságon. A regionális megmérettetés egyben területi minősítő versenyként is funkcionál. Erre pedig későbbi erőpróbák során lesz szüksége a sportolóknak, akik a nevezési súlyt tudják majd igazolni.

– Már nagyon várják a gyerekek a bemutatkozási lehetőséget, akik közül többnek ez lesz az első komolyabb erőfelmérője. A Vas Megye Bajnokságon egyébként bárki elindulhat, megkötések nélkül. Nyolc éves kortól egészen a felnőttekig valamennyi súlycsoportba nevezhetnek a minősítési szintekért induló súlyemelők – mondta Márkus Erzsébet szakosztályvezető.

A szombati rendezvényt egyébként nemcsak a szombathelyi versenyzők várják, hiszen érkeznek résztvevők Körmendről és Zalaegerszegről is. Az előzetesen beérkezett nevezések alapján közel ötven súlyemelő érkezik. Köztük több, mint húsz versenyző indulhat a Haladás színeiben. A megmérettetés délelőtt 10 órától kezdődik a sportkomplexum súlyemelő termében.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!