A hétvége során elvesztette hibátlan mérlegét a spanyol labdarúgó bajnokságban az FC Barcelona együttese, miután hazai pályán ikszelt a korábban a Real Madridot is megtréfáló Girona ellen.

A 2:2-re végződő találkozóba a videóbíró is beleszólt, aztán pedig nem szólt, ugyanis a játékvezető, Gil Manzano egy videózás után kiállította a gránátvörös-kékek friss nyári szerzeményét, Clement Lenglet-et.

Az eset erősen vitatható volt így is, hisz az éppen eső francia nehezen tudta volna kontrollálni a mozgását, ezért üthette meg ellenfelét könyökkel.

A játékvezető aztán később nem alkalmazta a videóbírót egy sorsdöntő szituációban, amikor is egy barcelonaival szemben szabálytalankodtak a tizenhatoson belül.

A mérkőzés után Ernesto Valverde vezetőedző, és Sergio Busquets is kitért a VAR rendszer érdekességeire, legegyértelműbben a véleményt azonban az ötszörös Aranylabdás, Lionel Messi fejezte ki, aki nemes egyszerűséggel elutasította a sípmester kézfogását.

Messi és a katalánok így sem állnak rosszul a bajnokságban, a csapat vezeti a La Ligát, az argentin csatár pedig 5 góljával és két gólpasszával a kanadai táblázatot.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!