A Golden State Warroirs centerével kiegészülve, viszonylag könnyedén söpörte le a pályáról a Los Angeles Clipperst. Stephen Curry 28 pontot szerzett, mindezt 5 lepattanóval és 4 gólpasszal egészítette ki. Kevin Durant ehhez hozzátett 24 pontot, valamint 7 lepattanót. A két játékos kiemelkedő teljesítmény ellenére az este sztárja nem más volt, mint az egyéves kihagyás után sérülésből visszatérő DeMarcus Cousins. A magasember kezdőként 15 percet játszott, mindez alatt 14 pontot szerzett, valamint leszedett 6 lepattanót.

Ehhez kevés volt a Clippers.
Hiába játszott mind Tobias Harris (28 pont, 9 lepattanó), mind Shai Gilgeous-Alexander (28 pont) kiemelkedően, a többi játékos pontszegénysége miatt a Clippersnek esélye sem volt. A legjobban a cserepadról hiányoztak a pontok, a legtöbb pontot szerző Johnatan Motley is mindössze 7 pontot dobott.

A mérkőzés összefoglalóját IDE kattintva éritek el.

A forduló kiemelkedő teljesítményei:
– LaMarcus Aldrige a Minnesota elleni összecsapáson szerzett 25 pontot és kilenc gólpasszt. Teljesítménye elengedhetetlen volt a győzelemhez.
– Kyrie Irving dupla-duplát szerzett. A fiatal irányító 38 pontja mellett kiosztott 11 gólpasszt is. Mindezek mellett győzelemre vezette a csapatát a Memphis ellen.
– Blake Griffin majdnem tripla-duplát ért el. A veterán magasember 32 pontot szerzett, emellett 11 lepattanót kapott el és 9 gólpasszt osztott ki.
– D’Angelo Russel kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Az irányító 40 pontot dobott, valamint kiosztott 7 gólpasszt is. A Brooklyn a teljesítménye nélkül nem nyerhetett volna.
– A vereség ellenére teljesített kiemelkedően jól a New Orleans Pelicans sztárja. Anthony Davis 27 pontot dobott, emellett leszedett 7 lepattanót is.

A forduló eredményei:

San Antonio Spurs 116-113 Minnesota Timberwolves
Memphis Grizzlies 116-112 Boston Celtics
Miami Heat 93-98 Detroit Pistons
Brooklyn Nets 117-115 Orlando Magic
Cleveland Cavaliers 99-115 Utah Jazz
Golden State Warriors 112-94 Los Angeles Clippers
New Orleans Pelicans 112-128 Portland Trail Blazers

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!