Már az utolsóelőtt mérkőzését játszotta péntek este a címvédő Haladás együttese az NB I-es futsal bajnokság felsőházi rájátszásában. A listavezető szombathelyiek számára kulcsfontosságú volt a Veszprém elleni találkozó, amelynek során a döntőbeli szereplés mellé a pályaelőnyt is bezsebelhették Vas Ádámék, amennyiben az eredmények úgy alakulnak.

A nagy tét inkább spannolta a vendégeket, hiszen már a 19. másodpercben megszerezte a vezetést Luiggi Longo révén a zöld-fehér együttes. A Veszprém továbbra sem tudta megtörni azt a sorozatát, amely a rájátszás óta tart. A mezőnyben próbálta felvenni a ritmust, de a szombathelyi kapu előtt nem céloztak jól, vagy Alasztics élt nagyszerűen együtt a játékkal és védett.

Ezzel szemben a Haladás játékosai nem kockáztattak feleslegesen, szépen járatták a labdát és csak akkor kezdtek bele az akcióba, amikor sikerült megtalálni a rést a pajzson. Ekkor viszont valamennyi támadásuk góllal kecsegtetett és a játékrész derekán ismét villat a vendég gárda. Ráadásul alig egy perc leforgása alatt kétszer is sikerült mattolni a nagyon jó napot kifogó Spandlert.

Először Rutai szabadrúgás kombinációjára mozdult jól rá Henrique Diniz és a védők között továbbított a kapuba. Ezután Sipos szerzett labdát és az elfekvő kapus mellett a középen üresen érkező Hadházihoz továbbított, aki nem hibázott. A magabiztos előny miatt még nyugodtabban játszott a Hali a helyzetekben bővelkedő összecsapáson. A második félidőben sem állt le a vasi alaulat.

Egy tetszetős akció végén Sipos is bevette a veszprémi kaput, ezzel pedig végérvényesen eldőlt a találkozó. A hátralévő időben a hazai játékosok igyekeztek küzdeni a becsületgólért, a szombathelyiek pedig ügyeltek arra, hogy a magabiztos különbség egyetlen pillanatra se forogjon veszélybe. Ezen az estén megérdemelten nyert a Hali, amely már biztosan pályaelőnnyel futhat neki a döntőnek.

1.FC Futsal Veszprém – Haladás VSE 1-6 (0-3)

Haladás: Alasztics M. – Luiggi Longo, Hajmási M., Vas Á., Rutai B.
Csere: Homlok L. – Kovács M., Szalmás Z., Knizs O., Henrique Diniz, Sipos G., Körmendy G., Vatamaniuc-Bartha D., Hadházi S.
Vezetőedző: Felipe Conde

Gólszerző: Bognár (37′) illetve Luiggi Longo (1′), Henrique Diniz (10′, 32′), Hadházi (11′), Sipos (25′, 38′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!