A BVSC versenyzője a szerdai két egyéni és egy váltóarany után ezúttal is nagyszerűen szerepelt, 4:01.62 perccel nyert és került az idei rangsor élére, melyet eddig a német Philip Heintz vezetett 4:04.49-cel.
Hozzá hasonlóan nemzetközi összevetésben is remek idővel győzött Késely Ajna 800 gyorson: ő az európai rangsor harmadik helyére jött fel 8:21.25-ös eredménnyel. A koppenhágai Eb-n ugyanakkor nem indul, mivel a nyáron nagy terhelést kapott, a junior Eb-n hatszor győzött és a junior vb-n is nyert aranyérmet, közben pedig a felnőtt világbajnokságon is indult és döntőt is úszhatott.
Milák Kristóf nagyszerű versenyben nyerte az ob egyik slágerszámát: 100 pillangón ugyan végig Cseh László volt egy picivel előrébb, ám a fal épp úgy jött ki neki, hogy kénytelen volt rácsúszni, ezalatt a négyszeres junior világbajnok – és nála 15 évvel fiatalabb – Milák még tett egy tempót, így öt századmásodperccel előbb érintette meg a panelt. Negyedóra múlva pedig némi meglepetésre az ötven hátat is megnyerte a magyar úszósport egyik legnagyobb reménysége. Az ob második napján a győri 4×100-as férfi gyorsváltó országos csúcsot úszott.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!