ITT már megírtuk, hogy a Szombathelyi Spartacus férfi kézilabdázói pontosan 50 évvel ezelőtt jutottak fel az NB II-be. A jubileumi sportsikerre az egyik szombathelyi étteremben, finom vacsora mellett emlékeztek, amelyre meghívták a Sabaria Cipőgyár női kéziseit is.

A hölgyek, Vörös Ferencné Kovács Ilona, Belényes Jánosné Frühwirth Ágnes, Merkli Katalin, Maródi Etel, Hujber Ferencné, valamint Janzsóné Galambos Erzsébet pedig örömmel jöttek, az eseményen Farkas Ágnes, a Vas Megyei Kézilabda Szövetség elnöke is gratulált az egykori bajnokoknak.

Érdemes a cipőgyáriakról tudni, hogy ők is pontosan 50 esztendeje,1967-ben nyerték meg a megyei bajnokságot, ezzel kerültek fel az NB II-be, majd az NB I/B-t is megnyerték, aztán az NB I-be is feljutottak 1971-ben, de sajnos egyből ki is estek, majd visszajutottak, és 1974-ben és 1975-ben is a 12. helyen végeztek. Legnagyobb sikerüket 1973-ban érték el, amikor a Magyar Kupa versenysorozat bronzérmesei lettek.

Merkli Katalinnal, az egykori kapussal és Janzsóné Galambos Erzsébettel (Csusza), a volt balszélsővel beszélgetve megtudtuk, hogy a lányok mindig a fiúkkal játszottak edzőmeccset, bajnokikon pedig a Dózsa György úti salakos pályán, sok esetben 2000 néző előtt játszhattak.

Az egykori NB I-es csapatból sajnos négyen már elhunytak, de a mag és az edző, Gombor József, a Pipás is közöttünk él. Sokáig így legyen!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!