Török Fanni és Kuglics Lili személyében két kiváló zöld-fehér sportoló képviselte a Haladás VSE kézilabda szakosztályát a nemzeti válogatott megyei kiválasztóján. A magyar serdülő válogatott számára Zalaszentgróton szervezett eseményen, a 2004/2005-ös korosztály tagjai reprezentálták magukat illetve anyaegyesületüket – írja a haladasvse.hu.

A cikkből az i skiderül, hogy a két környékbeli megyéből mindent egybevéve összesen 21 sportoló vett részt az invitáláson, külön öröm, hogy az zöld-fehér egyesületből két játékos is sportszakmai szempontú szelekciót követően meghívásnak örvendhetett. A serdülő játékosok számára számos előirányzott feladat volt megszabva, melyek sikeres teljesítése esetén a legjobbak a regionális kiválasztáson folytathatják majd szereplésüket. A teljesítendő feladatok között két időben mérhető szám várt a sportolókra, a repertoáron szerepelt labdavezetés kapura lövéssel, majd pedig egy komplett védekező mozdulatsort mutattak be a lelkes ifjoncok. Fanni és Lili egyaránt kiválóan szerepelt, az ott lévő versenyzők közül mindketten valamennyi megmérettetésben az élmezőnyben végeztek. Török Fanni az első számban a teljes riválisgárdát maga mögé utasította, megsüvegelendő eredménnyel majd 2-3 másodperccel elhúzva a mezőnytől.

Kuglics Lili pedig ebben a versenyszámban az ötödik helyen landolt, ami szintén előkelőnek számít. A védekezésre épülő felmérés során mindössze nüanszok döntöttek, a Haladás lányai itt is az első tízben foglaltak helyet. A jelenlévő bizottság később technikai feladatokat térképezett fel előbb irányító, majd balszélső poszton remekelő fiataljainkkal. Az összetartás végét egymás közötti játék zárta. A HVSE reménykedve várja a folytatást, mert talán nem elhamarkodott gondolat, hogy a remekül szereplő lányok a további lépcsőfokra is esélyesek lehetnek. A regionális fordulóra kvalifikáltak névsora később kerül nyilvánosságra, mindenesetre a Haladás VSE sportolói előtt így is ildomos kalapot emelni. Török Fanni és Kuglics Lili példaértékű hétköznapi munkájának köszönhetően húzónevei korosztályuknak. A kiválasztón egyébként országosan több, mint 400 sportoló vesz részt, a versenyzők száma pedig ebben a kategóriában több ezerre rúg. A HVSE szakvezetése büszke ifjú sportolóira és a támogatja a fiatalságot a további sikeres fejlődésben.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!