A Boston Celtics újabb sikerének köszönhetően kiejtette a Miami Heatet, míg a Dallas Mavericks idegenbeli győzelmével egy sikerre került a továbbjutástól a Los Angeles Clippersszel szemben.

Bostonban ünneplésre készült a közönség, hiszen tudható volt, hogy amennyiben a Celtics behúzza az ötödik meccset, akkor továbbjut. Ennek megfelelően a Celtics igazi gálaelőadással ajándékozta meg szurkolóit, s 34 pontos különbséggel megsemmisítette a Miamit. Jaylen Brown 25 pontot szórt, emellett összeszedett hat lepattanót és kiosztott két asszisztot, de elsősorban csapatszinten remekelt a Celtics, amely a negyeddöntőben a Cleveland Cavaliers–Orlando Magic párharc győztesével találkozik majd.

A nap másik mérkőzése is izgalommentesen alakult, a Dallas Mavericks különösebb megerőltetés nélkül nyert 123–93-ra a Los Angeles Clippers otthonában, ezzel 3–2-re vezet az összesítésben és egy győzelemre került a továbbjutástól. Luka Doncicotmost sem tudták megállítani a Clippers játékosai, a szlovén klasszis 35 ponttal (ebből huszat a második félidőben szerzett), hét lepattanóval és tíz assziszttal zárta az estét.

NBA, RÁJÁTSZÁS NYOLCADDÖNTŐ, 5. MÉRKŐZÉSEK
Boston Celtics–Miami Heat 118–84
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–1 a Boston javára
Los Angeles Clippers–Dallas Mavericks 93–123
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–2 a Dallas javára

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!