Bizonyára mindenkinek van gyerekkorában egy kellemes emléke, amely a Csónakázó-tó mellett található jégpályához köthető. Legyen szó általános iskolai tanóráról, szabadidős vagy sportfoglalkozásról itt minden télen zajlott az élet. Legalábbis a legutóbbi 29 évben.

Decemberben már 30 esztendős lesz a Szombathelyi Műjégpálya, a jeles jubileumra készülő szervezők színvonalas programokkal várják majd a téli sportok szerelmeseit. Szombat délelőtt ismét megnyitotta kapuit a jégpálya és az idei jégszezont megnyitotta a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség. Sok kis apróság és persze szülők is megjelentek az első korizós napon, és mivel a legtöbben először mentek idén a jégre, ezért a bemelegítés után nagyon sok, de korántsem nehéz vetélkedőelemmel, inkább játékosabb megmérettetésekkel, labdavezetéssel, kapura ütéssel, szlalom-gyakorlatokkal, valamint az oly népszerű kapu alatti átbújással tették próbára a téli sportok szerelmeseit.

Varga Jenő Jéglovagtól, az esemény főszervezőjétől a helyszínen megtudtuk, hogy a jövő hétvégén, december 3-án, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) és a Magyar Szabadidősport Szövetség támogatásával ,,Mikulás a jégen” címet viseli az a program, amelyen színes mikulások és krampuszok érkeznek a nemzetközi szintű és minden bizonnyal nagyon szórakoztató rendezvényre. Ha pedig a tavalyi Mikulás partiból indulunk ki, akkor a felhőtlen szórakoztatás és egy kis édesség is garantált lesz.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!