Tizenegy nap – nem tűnik soknak. Ha pedig hozzávesszük, hogy augusztus óta nem pihenhettek ennyit a Swietelsky-Haladás VSE futsalosai, akkor még inkább kevésnek hat. Pedig ez a helyzet, mert a szombathelyi teremlabdarúgók szűk két hét pihenőt követően már január elején megkezdik a felkészülést, hogy az év első hónapjában megmérkőzzenek a legnagyobb riválisokkal. A két ünnep között Turzó József vezetőedzővel értékeljük az eltelt időszakot és kicsit előre is tekintettünk, hogy mi vár tanítványaira.

– Arattunk szép, fényes győzelmeket, de sajnos voltak kínos vereségeink is. Talán leginkább az állandóság hiányát említhetném, aminek köszönhetően kétszer is legyőztük a címvédő Rába ETO együttesét, de négyszer ki is kaptunk, amiből háromszor elkerülhettük volna a vereséget. Ettől olyan felemás érzéseim vannak, ha az eltelt időszakról beszélünk. A ház azonban nem ég, pontosan tudjuk, hogy hibáztunk és most arra helyezzük a hangsúlyt, hogy ne csak a támadásban, vagy a védekezésben alkossunk maradandót, hanem a jó teljesítményt állandósítjuk.

Mennyire nehezítette meg a csapat életét, hogy többször is sérülések miatt módosult az összeállítás?

– Sajnos már a szezon kezdetén nem volt teljes a keretünk. Hegyesi Zsolt szép lassan felépült, ekkor elvesztettük Leo Mendest. (a brazil légiós játékára ebben a szezonban már nem is számíthatnak a szombathelyiek – a szerk.) Az utolsó mérkőzéseken pedig Gyurcsányi és Márkus is összeszedett egy-két apróbb sérülést. Remélhetőleg felszállóágba kerülünk, ezen a téren is. Mondjuk a sérülések miatt nem csodálkozhatunk, hiszen augusztus óta, pihenő nélkül dolgoztunk hosszú hónapokon keresztül.

Akkor most már a megérdemelt pihenésé a főszerep?

– Pontosan, bár ez a kis szünet sem lesz túl hosszú. Egészen pontosan 11 nap jutott a játékosoknak és már január 2-án megkezdjük a munkát, hiszen egy héttel később már egyik riválisunkkal, a Veszprémmel vívunk TV-s mérkőzést. Ráadásul ebben a hónapban Szombathelyre látogat a Berettyóújfalu és a Dunaújváros is. Rangadó, rangadó hátán…

A keret megerősítése nincs tervben?

– Új játékos érkezéséről nem tudok beszámolni. Nyilván könnyebb dolgunk lenne, ha sikerülne minőségi labdarúgóval frissíteni a keretet, de télen szinte lehetetlen igazolni. A legjobb játékosoknak élő szerződése van, amiért keményen zsebbe kellene nyúlni, ha ki akarja őket bárki vásárolni. Jó lenne, ha találnánk egy gyöngyszemet, de a keret jelenlegi állapotában is képes elérni a kitűzött céljainkat.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!