Nem volt könnyű helyzetben az Egis Körmend, amely hazai pályán folytatta bajnoki szereplését. Az NB I-es kosárlabda pontvadászat alsóházi rájátszásában egy győzelem mellett két vereséget számlált a vasi alakulat. Ráadásul a playoff során veretlenül menetelő Atomerőmű látogatott a Rába-parti településre, hogy sikerszériáját folytatni tudja. Izgalmas derbinek ígérkezett tehát a szerda esti találkozó.

Nagyon bekezdtek a csapatok az első percekben: nagy volt a rohanás, kevés tudatos akciót építettek fel a játékosok, sokkal inkább a gyorsaságra fektették a hangsúlyt. Ennek köszönhetően rengeteg kosár született, ugyanakkor intő jel volt, hogy a védekezésre is muszáj figyelmet fordítani, hiszen csak tűzerővel nem lehet megnyerni egy fontos derbit. Ezúttal Konate és Tolbert remekelt.

Ráadásul Takács is elkapta a fonalat, aki kritikus pillanatokban talált be a triplavonal mögül. A vendégek védekezésben és támadásban sem tudtak felnőni az első félidőben a feladathoz. Egyrészt a hármasokat rossz hatékonysággal lőtték, emellett az emberfogással és a zónázással is hiába próbálkoztak. A Körmend 20 percnyi játék után közel 60 pontot termeltek, miközbnen csak 45 egységet kaptak.

A második félidőt a vendég együttes kosarai nyitották, de továbbra is sokkal jobban céloztak a hazai játékosok. A vasi gárda kis híján 60 % körüli pontossal szereték pontjaikat, ezzel pedig a paksi rivális nem tudott mihez kezdeni. Így nemcsak hogy nőtt a különbség a felek között, hanem állandósulni látszott a húsz körüli hazai előny. Még egy nagyobb hajrát azonban próbált indítani a Paks.

Ihring, Nicholson és Clarance hiába játszottak ihletett formában, így fokozatosan csökkent a különbség. A Rába-parti kosarasok ezzel szemben taktikusan már húzták az időt az utolsó negyedben, elvéve a fordítás lehetőségét a vendégektől. Ezen az estén három negyeden keresztül nyújtott kiváló támadójátékával nőtt ellenfele feje fölé az Egis Körmend, amely így 50 százalékos mutatóval várhatja a folytatást.

Egis Körmend – Atomerőmű SE 101-92 (34-24, 24-21, 29-23, 14-24)

Körmend: Basic 13/3, Takács K. 16/6, Morgan 19/6, Konate 22/6, Tolbert 21/3.
Csere: Djogo 7, Ferencz Cs. -, Kiss M. 3/3, Doktor -.
Vezetőedző: Kocsis Tamás

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!