A múlt heti, hazai kitekintőnk után tovább folytatjuk az leghíresebb e-sport csapatok bemutatását. A tízes lista 8. helyezettjével, a Virtus.pro gárdájával megyünk tovább.

A csapat logója.

A Virtus.pro már 2013 óta működik, eredetileg egy orosz csapatról van szó, akik régebben a Counter Strike 1.6-os verziójában is meghatározóak voltak.

A csapat jelenlegi legnagyobb sikereit is a Counter Strike-nak köszönheti, csak már az újabb, Global Offensive névre hallgató kiadásnak. Emellett Dota 2 nevű játék a fő irányvonaluk, amelynek a bevételeik legnagyobb százalékát köszönhetik.

Ez a körülbelül 4,6 millió dolláros tétel a CS:GO-s bevételükkel egybevéve (ami 2,6 millió dollár) a csapat bevételeinek a csaknem 90%-át teszi ki. Ennek fényében nem meglepő, hogy erre a két játékra helyezik a legnagyobb hangsúlyt.

Akció közben. Forrás: cybersport.pl

Az együttes lengyel tagjai nagyjából le is fedik a csapat CS:GO különítményét, nem véletlenül, hogy őket Lengyelországban jegyezték be. A lengyeleken és az oroszokon kívül ukránok, örmények, de dán, fehérorosz, német, szlovák, sőt még egy nagyon jól teljesítő kazah is megtalálható a keretben.

Míg az előző csapatbemutatáson megismert Invictus Gaming jobbára csak kínaiakból állt, úgy a Virtus több országot magába foglalva is képes eredményesen működni.

A 14 éves működésük alatt több, igen rangos tornát is megnyertek, köztük világversenyeket is. Legutóbbi sikerük 2017-ben volt, amikor a DreamHack Masters – Las Vegas 2017 névre hallgató Counter Strike versenyt nyerték meg, és az ezzel járó 200 ezer dollárt. Egyébként a csapat a saját weboldalán közzétett évértékelőjében a legsikeresebb évének nevezte a tavalyi esztendőt.

A győztesnek járó trófeával. Forrás: dreamhack.com

Az elmúlt években azért bővült a palettájuk, – ami elengedhetetlen a legsikeresebb e-sport csapatoknál – igaz eddig sem csak két játékban képviselték magukat, hisz a Counter Strike 1.6-os csapat azóta is megvan, a Globan Offensive-vel és a Dota 2-vel karöltve már háromról beszélünk, de a Starcraft, a World of Tanks és Heartstone eredményeik is egyre biztatóbbak.

A Virtus.pro tehát egy olyan csapat amelynek komoly múltja van az e-sportok világában, és komoly jövő elé is nézhetnek, nem lenne meglepő, ha elmozdulnának a 8. helyről, felfele.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!