Az Egis Körmend férfi kosárlabdacsapata a hivatalos Facebook-oldalán jelentette be, hogy Gasper Potocnik vezetőedző a Jászberény elleni mérkőzés után távozik posztjáról.

Itt olvashatják a klub közleményét, változtatás nélkül.

„Tisztelt Szurkolóink!

Csapatunk az elmúlt hetekben mély gödörbe került, amelynek következményeként három fájó, köztük két nagy különbségű vereséget szenvedett el.

Érthető, hogy ez indulatokat kavar, kérdéseket vet fel mindenkiben, akit érint az Egis Körmend szereplése. Különösen azt követően, hogy az együttes jól sikerült felkészülés után a szezont is jól kezdte minden fronton és eredményesen szerepelt. 9–1-gyel állt a bajnoki tabella élén, két selejtezőkör és négy meccs után már továbbjutott csoportjából a FIBA Európa-kupa sorozatában és továbbjutásra áll az Alpok-Adria-kupában is.

Ezt követőn zsinórban négy vereség következett. Ennél a ténynél csak a jelentősen visszaesett csapatteljesítmény volt fájóbb.

A klub irányítói a szakmai stábbal és a játékosokkal közösen folyamatosan dolgoznak azon, hogy ez a tendencia megváltozzon, a csapat visszataláljon a korábbi jó útra. A szakmai munka mellett egyéni és csoportos beszélgetések során igyekeztek megtalálni a visszaesés okait.

Nem csak a csapatért szorítók számára volt csalódás, a keretben és körülötte sem tölt el senkit örömmel mindaz, ami történt.

Vezetőedzőnk, Gasper Potocnik ebben a helyzetben úgy döntött, hogy a Jászberény elleni mérkőzés után lemond vezetőedzői posztjáról.

»Az elmúlt találkozókon látottak alapján joggal fogalmaztak meg kritikát a szurkolók a játékunkról, de azt garantálhatom, hogy mindenki úgy lépett pályára, hogy a legjobbját akarta hozni. Ez nem sikerült ugyan, de azóta is folyamatosan dolgoztunk azért, hogy vissza tudjunk térni a korábbi jó formánkhoz. Soha ekkora szüksége nem volt a csapatnak a külső támogatásra, mint ebben a helyzetben! Bízom abban, hogy ezt szombaton, a Jászberény ellen meg is kapják. Azt eldöntöttem, hogy számomra ez lesz az utolsó mérkőzés az Egis Körmend kispadján. Az elmúlt napok után azt gondolom, hogy ez is hozzájárulhat ahhoz, hogy a klub el tudja érni a kitűzött céljait. Semmilyen feszültség, probléma nincs köztem és a klub vezetése között, de úgy érzem, most ezzel a döntéssel tudok még inkább hozzájárulni az előrelépéshez.«”

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!