Bagyinka rossz nyitásával kezdődött a találkozó, azonban kiderült ekkor voltak a legközelebb a fővárosiak a győzelemhez. Ezután a nagyszerű formában játszó szombathelyiek szép fokozatosan átvették az irányítást és a háló közelében korlátlan úrnak számítottak a zöld-fehérek. 3-8-as állásnál a hazaiak mestere kért időt, de hiába, nem volt megállás. Közel 10 pontos előnyre tettek szert a vendégek, a szett végére, kicsit ki is engedtek a vasi röpisek, de könnyedén húzták be az első játékot. A folytatásban még inkább a szombathelyiek akarata érvényesült és a mérkőzés ezen periódusában nem tették meg azt a szívességet, hogy hagyják a TFSE gárdáját feljönni.

Igazi extrát nyújtottak ebben a szettben a Haladás játékosai. Az utolsó szettre aztán kicsit kiengedett a Hali, de a fejben elfáradó hazaiak csak megszorongatni tudták vasárnap este a zöld-fehéreket, akik így első győzelmüket szerezték az élvonalban. Óriási öröm, hogy ezt a találkozót a Hungarysport.hu élőben közvetítette, így aki lemaradt róla se keseredjen el, hiszen a videómegosztó oldalunkon megtalálható felvétel elérhető, így könnyen pótolhatja bárki a mulasztását.

Farkas Barbara, a Haladás játékosa értékelte a találkozót:
– A sok munka úgy tűnik meghozta a gyümölcsét. Nagyon örülünk a győzelmünknek, végre megtudtuk mutatni mire vagyunk képesek. Összeállt a csapat is, vállvetve harcoltunk a végső sikerért, amelyre úgy érzem rászolgáltunk. Nem utolsó sorban a hangulatot is ki kell emelnek, mert szenzációs volt az is. Ez az ami átsegített bennünket a hullámvölgyeken is.

TFSE – Haladás VSE
0-3
(20, 12, 19)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!