A legutóbbi finálé két résztvevője vereséget szenvedett az észak-amerikai profi kosárlabdaliga alapszakaszában. A Cleveland saját otthonába kapott ki, míg a Golden State Warriors a Denverrel nem bírt.

Hiába Durant 31 és Curry 24 pontja, mégsem tudott olyan dimanikusan játszani a Warriors, ahogy az elvárható tőlük. Barton és Jokic triplái a lehető legjobbkor sültek, ezzel a vezetést is megőrizte a Nuggets, a vendégek pedig nem igazán tudtak újítani.

Ellenben Clevelandben óriási gondok vannak. Nem elég, hogy a Houston több mint 30 ponttal nyert a Cavs otthonában, James 11 pontot tett a közösbe, még a szurkolók is kikezdték a csapatot. Igaz, ők Tyronn Lue vezetőedző személye ellen tüntettek. A Golden State elleni vereség óta a csapat 0-8 mutatót produkált. Köztük egy torontói 34 pontos, minnesotai 28 pontos zakókkal. Hazai környezetben az OKC, most pedig a Houston alázta meg a Clevelandet. A fiaskó ellenére a klub vezetősége nyilvánvalóvá tette, hogy nem menesztik Lue-t és a jövő heti átigazolási szezon végéig elképzelhető, hogy változások lesznek a keretben. Rá is férne a Cavs-re, mert Thomas érkezése nem igazán váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Érdekes lesz az alapszakasz hajrája, mert úgy fest már James sem akar kedvenc csapatának kapitánya lenni…

Cleveland Cavaliers – Houston Rockets 88-120

Denver Nuggets – Golden State Warriors 115-108
Indiana Pacers – Philadelphia 76ers 100-92
Detroit Pistons – Miami Heat 111-107
Los Angeles Clippers – Chicago Bulls 113-103
Orlando Magic – Washington Wizards 98-115
Minnesota Timberwolves – New Orleans Pelicans 118-107
San Antonio Spurs – Utah Jazz 111-120
Sacramento Kings – Dallas Mavericks 99-106

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!