Egy új brazil légióssal és a szpíker által Mr. Futsalként bemutatott Dróth Zoltánnal a soraiban futhatott a zöld-fehér rangadónak a Swietelsky-Haladás. Az már a találkozó elején látszott, hogy sokkal koncentráltabb játékkal rukkolt ki a hazai együttes, akik azonnal magukhoz ragadták a kezdeményezést. Először sajnálatos eseményként azt kellett feljegyezni, hogy a Kazahsztánból hazaigazolt Dróth sérülése miatt bicegve hagyta el a pályát. A válogatott játékmester kiesése sem vetette vissza a szombathelyieket és többször is veszélyeztették Tóth Gyula kapuját. A 12. perc végén Horváth Péter bombázott a védők lábai között a hálóba. A vendégek mestere időkéréssel és cserékkel próbálta felrázni csapatát, kevés sikerrel. Már mindenki a félidőt jelző sípszót várta, amikor Andersson piszkált bele Gyurcsányi lövésébe, ami utat talált a kapuba.

Dróth Zoltán sérülése miatt korán kiszállt

A pihenőt követően sem hagyott alább a Haladás lendülete és Gyurcsányi váltotta gólra Vidák Balázs passzát. Ezt követően a vendégek is vezettek pár támadást és a szurkolók legnagyobb örömére igazán látványos találkozó alakult ki. Matyi több ízben is bizonyította, hogy jó formában van. Ennek ellenére Karacs köszönt be a 34. percben, azonban az előkészítő szerepet követően Vidák ezúttal befejezőként is helyt állt – saját térfeléről lőtt a hálóban. A nézőtér extázisban szurkolt, nem sejtették, hogy a java még hátravan. A vészkapussal játszó fővárosiak ugyanis egalizáltak. Erre alig 65 másodpercre volt szükségük Karacséknak, akik az utolsó másodpercben szerzett góljukkal mentették döntetlenre a találkozót.

A Ferencváros elleni derbinek köszönhetően egy pontra csökkent a szombathelyiek előnye, a negyedik helyen álló Dunaferrel szemben.

Tabella: 1. Berettyóújfalu 33 pont, 2. Rába ETO 32 pont, 3. Haladás 26 pont, 4. Dunaferr 25 pont… 7. Ferencváros 16 pont

Swietelsky-Haladás VSE – Ferencváros
4-4
(1-0)

Haladás: Matyi, Sásdi (kapusok) – Márkus, Michel Melo, Dróth, Andersson, Péter, Horváth P., Németh P., Gyurcsányi, Hajmási, Vidák, Bencsik.
Vezetőedző: Turzó József

Gólszerző: Horváth P., Andersson, Gyurcsányi, Vidák illetve Karacs 3, Safar.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!