Aljona Savchenko és Bruno Massot kettős nyakába került az aranyérem a páros műkorcsolyában. A német duó világrekordot jelentő pontszámot kaptak produkciójukra.

Az időjárás miatt csak ma tudták lebonyolítani a férfi lesiklás számát a téli olimpián. Az első helyezett a norvég Aksel Lund Svindal lett honfitársa, Kjetil Jansrud előtt. Egyedüli magyarként Kékesi Márton az 53. helyet szerezte meg.

Szintén norvég siker született a női 10 km-es sífutószámban. Ragnhild Haga nagy fölénnyel verte a mezőnyt. A mezőnyben ott volt Szőcs Emőke is, aki a 77. helyen végzett.

A női óriás-műlesikást az amerikai Mikaela Shiffrin nyerte meg. Megelőzve Hozmann Szonját, aki a 49. helyen zárt. Maróty Mariann Mimi az 58. lett, de Őt utólag a versenybírák kizárták.

A női egyéni indításos 15 kilométeres sílövőversenyében hibátlan lövőteljesítménnyel lett első a svéd Hanna Öberg. Ezzel a szédületes teljesítménnyel végleg beírta magát az olimpák történetébe, ugyanis korábban sosem fordult még elő, hogy bajnokként valaki húsz lövésből hússzor telibe találjon.

Biatlonversenyt is rendeztek csütörtökön. A férfiak 20 kilométeres versenyében szintén Norvégia örülgetett, hiszen a legjobb Johannes Thingnes Bö volt.

Férfi 10 000 méteres gyorskorcsolyázók mezőnyében a kanadai Ted-Jan Bloemen lett az aranyérmes. Ezzel megtört a holland egyeduralom, hiszen eddig 5 aranyat söpörhettek be.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!