ITT már olvashatták, hogy a Falco, ha nehezen is, de túljutott a Pécs csapatán, s ezzel elődöntős lett.

Az nso.hu helyszíni beszámolója szerint vasi drukkerek közül nagyjából ötven utazott el Debrecenbe, hogy biztassa csapatát, amely nagyon vágyik végre egy Magyar Kupa-győzelemre. A pécsiek tízen sem voltak, de lelkesedésük hasonlóképp elismerésre méltó volt.

Pustahvar és Perl betegség miatt el sem utazott a hajdúsági megyeszékhelyre, így nem volt könnyű helyzetben a tavalyi bajnoki döntős Falco. A fordulatos és pontgazdag első negyedben a Falcónál bemutatkozott az újonnan igazolt center, Steve Taylor, ám ez a meccs még nem róla szólt. A Supola Zoltánt nélkülöző PVSK 34–25-ös, masszív előnyt épített ki az első negyed után. A vasiak helyzetet súlyosította, hogy a 18. percben már négy faultnál járt Darrin Govens, a magyar válogatottnál is számításba vett irányító. A nemzeti csapat másik kiválósága, Váradi Benedek vitte a hátán a csapatot, a pécsieknél elsősorban Veljko Budimir remekelt. Antóni Csanád is kitett magáért, fontos hárompontosokat szerzett, a Falco nem tudott közelebb lopózni, sőt, a 3. negyed végére tovább nőtt a differencia (71–56).

A negyedik játékrész elején 10–0-s sorozattal közeledett a vasi együttes, a helyzet élesedett. Miután Govens visszatért, triplával egyenlített a Falco (79–79), majd a vezetést is átvette az irányító újabb kosaraival. Váradi hárompontosa után hárommal mentek a szombathelyiek egy perccel a vége előtt, a csapatkapitány 2+1-es akciójával aztán el is döntötte a továbbjutás kérdését (92–83).

A végig kiélezett meccs után Srecko Sekulovic az nso.hu-nak a helyszínen így nyilatkozott: – Nagyon büszke vagyok a csapatomra. Megmutattuk a karakterünk, hiszen fontos játékosaink hiányában és faultproblémáink ellenére is képesek voltunk nagy hátrányból fordítani.

Ezt követően pontszegény meccsen a Paks 61-58-ra legyőzte a ZTE-t, ezért aztán Falco – Atomerőmű elődöntőt rendeznek szombat délután.

A másik ágon a Körmend az idei évad mumusának számító Alba Fehérvár együttesével találkozott. Ferenczéknek eddig nem termett sok babér Lórántékkal szemben, akik a bajnokság mellett a FIBA Europe Cup találkozón is legyőzték a piros-feketéket. A fehérváriak kezdték jobban a találkozót, Hill vezetésével 10-0-ás  rohammal hagyták állva a Rába-parti alakulatot. A hatékony támadójáték mellett a védekezése is sokkal jobb lett az Albának, ezzel pedig tovább nőtt a különbség a szünetig. A pihenő alapjában változtatta meg a mérkőzés képét. Dillard és Ferencz kosaraival ledolgozta hátrányát a Körmend, sőt a vezetést is átvették. Felváltva estek a kosarak a záró negyedben a szurkolók legnagyobb örömére. Hol az egyik, hol a másik csapat állt jobban. Smith azonban a kiélezett pillanatokban büntetőt és tiszta dobóhelyzetet is rontott, az Alba pedig annál jobb csapat, hogy ezt bűntetlenül hagyja. Lóránt és Harris kosaraival bebiztosította győzelmét a fehérvári alakulat és jutott az elődöntőbe.

Alba Fehérvár – Egis Körmend
86-82
(25-19, 23-9, 17-32, 21-22)

Körmend: Dillard 18/12, Wright 17/9, Ferencz 8/6, Tuoyo 12/6, Csorvási 4.
Csere: Smith 10/3, Fanning 7/3, Horti 6, Németh -, Halász -.
Vezetőedző: Gasper Potocnik

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!