Szombaton magyar amatőr országos bajnokságot rendeztek MMA és grappling szakágban. Utóbbiban a Marcus Team zalaegerszegi versenyzője, Dömök Ákos aranyérmet szerzett a 70 kg-osok között. Ha esetleg nem tudná a kedves olvasó, a grappling vagy földharc, egyfajta hibrid küzdősport, amely nem alkalmaz ütéseket. A stílust a hagyományos birkózás, a szambó és más, alávetéses fogásokat alkalmazó küzdősportokból alakították ki. Dömök Ákos MMA-ban még egy ezüstérmet is szerzett.

MMA-ban pedig ezüstérmes az ugyancsak zalaegerszegi Boldog Martin, aki szintén a 70 kg-osok súlycsoportjában ért el a nagyszerű eredményt. Mindkettő sportoló edzője az a Molnár Benjamin profi MMA bajnok, aki a Szombathelyen március 11-én rendezendő Fight Aréna nevet viselő a magyar-osztrák válogatott küzdősport gálán is ringbe lép majd. Erről az eseményről bővebben ITT írtunk.

Őze Balázs, a Marcus Team vezetője honlapunknak elégedetten nyilatkozott a 3 érem megszerzése után. Elmondta, hogy a formálódó csapatnak ez volt az első versenye, ezért a 3 érem mindenképp dicséretes, a következő magyar bajnokságon a tervek szerint már 5 sportolóval képviselteti magát a Marcus Team.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!