Turzó József együttesére nagy megpróbáltatás vár, hiszen hétfőn az alapszakasz végső helyezésének sorrendjéről is döntő találkozót vívtak a szombathelyiek, míg a hétvégén részt vesznek a Magyar Kupa négyes döntőjén. A Haladás ennek megfelelően próbált támadólag fellépni és a harmadik perc végén a vezetést is megszerezték a vendégek Mr Futsal, alias Dróth Zoltán révén. Sokáig nem örülhettek a zöld-fehér szimpatizánsok, mert a Dunaferr egy pontrúgásból szinte azonnal egalizált. Majd a nyílt sisakos támadófocit játszó újvárosiak átvették a vezetést is a félidő derekán. Vidák Balázs nagyszerű góljával aztán a vendégek mentették döntetlenre az állást és a szünetig előnyre is szert tettek a vasi futsalosok.

A rövid pihenő után kis tapogatózó játékra került sor, egyik csapat sem mert kockáztatni. Azonban nem maradtak a szurkolók újabb gólok nélkül. Hazai oldalon egy, a vendégektől két találat született. A sok kihagyott ziccer azonban nem maradt büntetlenül. A Dunaferr a hajrára összeszedte magát és kapuja elé szegezte a szombathelyi futsalosokat. Öt perc leforgása alatt három gólt szerzet a házigazda, így az utolsó percekre már a Haladás volt lépéskényszerben. A vészkapus megoldással próbálkoztak a vendégek, de igazi átütőerő nem volt már a támadójátékukban, ezért vereséggel hangoltak a hétvégi Magyar Kupa Final Fourra, ahol a Berettyóújfalu vár Horváth Péterékre.

Dunaferr DUE Renalpin FC – Swietelsky-Haladás
6-5
(2-3)

Haladás: Sásdi, Matyi (kapusok) – Öreglaki, Horváth P., Márkus, Michel Melo, Sipos G., Gyurcsányi, Andersson, Hajmási, Dróth, Vidák, Bencsik.
Vezetőedző: Turzó József

Gólszerző: Pál 2, Horváth N., Varga, Németh P., Fridrich illetve Dróth 3, Vidák, Hajmási.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!