Nem hozott szerencsét a hétközi forduló a két spanyol óriásnak, ennek az Atletico örülhetett nagyon, győzelmüknek és a Barca botlásának köszönhetően már csak 5 pont a katalánok előnye a táblázaton.

Espanyol 1:0 Real Madrid
Erősen tartalékos csapattal lépett pályára a hétközi bajnoki megmérettetésen a vendég együttes. Zinedine Zidane azonban így is támadószellemben küldte pályára övéit, ám a hazaiak megérezték a vérszagot, és a mérkőzés utolsó percében a győztes találatot is megszerezték, megérdemelten.

A királyi gárdának nagyon nem megy az idei szezonban a katalán csapatok ellen, a madridiak a Gironától, a Barcelonától és most az Espanyoltól is vereséget szenvedtek.

Atletico Madrid 4:0 Leganes
Igazi 1-esnek ígérkező mérkőzés várt a matracosokra hazai pályán a Leganes ellen. A madridi játékosok így is futottak ki a gyepre, és a 4 gólt szerző Antoine Griezmann vezetésével magabiztosan nyerték meg a találkozót.

Apróbb idegeskedésre azonban lehet oka a atleti szurkolóknak, mivel a napokban megint felerősödtek a hírek Griezmann esetleges Barcelonába igazolásával kapcsolatban. A külföldi sajtó egy, már biztosra vehető 100 millió eurós transzferről ír.

Las Palmas 1:1 FC Barcelona
Szintén tartalékosan futott ki vendégként a katalán együttes Las Palmasban.
A találkozó úgy kezdődött, ahogy azt a barcelonaiak elképzelték, Lionel Messi mesterien csavart szabadrúgásból Chichizola kapujába.

Ekkor úgy tűnt minden a terv szerint alakul, ám a második játékrészben egy vitatott szituáció után büntetőt kapott a Las Palmas, így tehát a 0 támadójátékot mutató csapat esélyt kapott az egyenlítésre, Calleri pedig nem hibázott.

Ezután próbált cserékkel frissíteni Ernesto Valverde, de sem Coutinho, sem a sérülékeny francia nem tudott új színt vinni a csapatba, így a gránátvörös-kékek 1 ponttal távoztak Las Palmasból.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!