Eltelt a hosszú hétvége és ezzel együtt a húsvét is. Hétfőn azonban még a legények próbálták felejthetetlenné tenni a lányok számára az utolsó pihenőnapot egy frappáns versikével és természetesen a locsolással. Ezúttal annak jártunk utána, hogy a vasi sportoló lányoknak melyik a legemlékezetesebb pillanat, amelyet húsvét másnapján okoztak a fiatal fiúk vagy épp az idősebb férfiak.

Bokor Laura: Nagyon szép és nemes hagyománya van szerencsére a locsolásnak, épp ezért nagyon emlékezetes is. Melyik ezek közül a legszebb? Nehéz választani. Talán amikor a család és a barátok kisebb-nagyobb tagjai eljönnek locsolkodni, majd ezt követően megvendégeljük őket. Számomra ettől lesz különleges és természetesen emlékezetes is a locsolás.

 

Seregély Gyöngyi: Mivel Répcelakon buliban voltunk, ezért igyekeztünk bezárkózni hétfőn. Igazából szép szokás, de nagyon hideg van és ilyen időben azért felér egy megfagyással a locsolás. Persze nagyon figyelmesek a fiúk és gondoskodtak arról, hogy ne hervadjak el, mert mindig eláztattak. A legemlékezetesebb az volt, amikor csurom vizes voltam, köszönhetően a vödrökkel felszerelkezett látogatóknak. Akkor bizony többször is át kellett öltöznöm.

 

Simon Cintia: Nem igazán kedvelem a locsolást, mint szokást. A hagyománytisztelet persze él bennem, de idén igyekeztem menekülni a szódavíz és kölni elől. Talán nem túlzok ha a tavalyi locsolást nevezem a legemlékezetesebbnek. Akkor a nagyon kedves tűzoltós különítmény látogatott meg. Azt hiszen nekik köszönhetően soha nem fogok elhervadni, akkora vízmennyiséget kaptam.

 

Jakubovics Dóra: Emlékezetes locsolásnak talán azt említeném meg, amikor reggel nem kaptam meg a szokásos vödör hideg vizet, így kicsit örültem is, hogy lehet elfelejtették a fiúk milyen nap is van. Viszont ez az öröm nem tartott sokáig, hiszen mikor kiléptem a szobámból nem vizet, hanem az összes létező büdös kölnit rám fújták, amit itthon találtak. Aminek az lett a következménye, hogy 1 hétig úgy illatoztam, mint akire rádőlt egy kölni gyár.

 

Takács Inez: Talán kicsit alábbhagyott a fiúk lendülete, hiszen évről-évre kevesebb locsoló kel útra, hogy ne hervadjanak el a lányok. Azért az emlékeim között kutatva bizony akad olyan húsvéthétfő, amit sokáig emlegetni fogok. Talán 5-6 évvel ezelőtt kora reggel egy vödör vízzel ébresztettek a locsolók. Természetesen az ágyban voltam és erre kelni nem épp leányálom.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!