Az Európa-liga negyeddöntőinek valamennyi mérkőzésére sor került a tegnap este folyamán. A 4 mérkőzés mindegyikéről elmondható, hogy a hazai pálya nagy előnyt jelentett az együtteseknek, Gulácsi Péterék sem panaszkodhattak. Lássuk pontosan milyen eredmények születtek csütörtökön. 

Atletico Madrid 2:0 Sporting CP (Koke 1′ Griezmann 40′) 
Már az első percben megszerezte a vezetést a matracosok gárdája, Coates hibájából Koke szerezte meg a vezetést a hazaiaknak. Ezután felváltva alakult ki lehetőség a kapuk előtt, de ekkor még egyik csapat sem tudott betalálni. Következett az első játékrész hajrája, amikor is az ex-Barcelona játékos, Jeremy Matthieu bakizott óriásit, Griezmann pedig köszönte szépen, és megszerezte csapata második találatát.

A második játékrészben aztán egy visszafogottabb hazai csapatot láthattunk, a portugálok pedig küzdöttek a fontos idegenben szerzett gólért, de a hajrában óriási helyzetben hibázott a vendégek támadója. Összességében magának köszönheti a vereséget a Sporting.

Lazio 4:2 Salzburg (Lulic 8′ Parolo 49′ Anderson 74′ Immobile 76′ ill. Berisha 30′ Minamino 71′) 
Hamar megszerezte a vezetést a hazai együttes, ám egy jogosnak tűnő büntetőből egyenlített a Salzburg, melynek keretébe ezúttal nem nevezték Szoboszlait. A második félidőre aztán felpörögtek az események, a mérkőzés végéhez közeledve 5 perc alatt három gól is született, a gyors gólváltásból pedig az olaszok jöttek ki jobban. Felipe Anderson csodálatos gólt szerzett, de a rutinos Ciro Immobile is magára vállalt egy találatot.

RB Leipzig 1:0 Olympique Marseille ( Werner 45+1′)
A Gulácsi Péterrel felálló lipcseiek magabiztosan kezdték a találkozót, több helyzetük maradt kihasználatlanul, majd egy büntetőt sem fújtak be nekik a mérkőzés elején. A félidő végén aztán megszerezte a vezetést is a német együttes, a házi gólkirály Timo Werner volt eredményes, de a gólban benne volt a franciák hálóőre is. Gulácsi Péter remekül teljesített, többször is fontos védést mutatott be, sőt a gól előtti támadásnál kétszer is jókor avatkozott játékba a magyar kapus.

A második játékrészben aztán mindkét kapu előtt akadtak lehetőségek, de több gól már nem született, a lipcseiek megérdemelten nyerték meg a találkozót, és jó előjelekkel várhatják a franciaországi visszavágót.

Arsenal 4:1 CSZKA Moszkva (Ramsey 9′ 28′ , Lacazette 23′ 35′ ill. Golovin 15′)
Nagy kedvvel vágott neki a találkozónak a hazai együttes, ennek köszönhetően már a 9. percben megszerezték a vezetést Ramsey révén, ám erre még Golovin találatával tudott válaszolni az orosz klub. Ezután következett azonban egy büntető, amelyet Lacazette értékesített, aztán a mai nap, és talán az Európa-liga idei kiírásának legszebb találata, ahol ismét a walesi játékos, Aaron Ramsey volt a középpontban, aki Özil passza után gyönyörű mozdulattal emelte át a kimozduló Akinfejevet.

Mesut Özil ismét azt a formáját mutatta, amit az ágyúsok szurkolói várnak tőle, a 35. percben már a második gólpasszát osztotta ki, ezúttal Lacazettenek, aki szintén a második gólját szerezte a találkozón. A mérkőzés végeredménye végül a második félidőben nem változott, az angolok nyugodtan várhatják a 13-i visszavágót.

 

Fotók: Getty Images

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!