A Haladás a 10., míg az SZKKA a 3. helyen várja a rangadót, amely előtt a dobogós helyen álló vendégcsapat vezetőedzője, csapatkapitány és kapusa is a klub honlapjának nyilatkozott várakozásairól.

Józsa Krisztián vezetőedző: nagyon nehéz összecsapásra számítok, egész héten úgy készültünk, hogy szeretnénk a legjobb teljesítményünkkel előrukkolni és győzelemmel megörvendeztetni szurkolóinkat. Amennyiben a gyors és lendületes csapatjátékunkkal az ellenfélre tudjuk erőltetni akaratunkat. akkor nem lehet gond a 2 pont megszerzésével.

 

Mayer Maja csapatkapitány, SZKKA: a szokásos módon készültünk, védekeztünk, támadtunk, videóztunk! Józsa Krisztián vezetőedzőnk minden egyes meccsre maximálisan felkészít bennünket. Egy jó meccset szeretnénk játszani, szerintem nem lesz egyszerű, de a legjobbat szeretnénk kihozni magunkból és akkor nyerhetünk!

Schneck Réka kapus, SZKKA: ez mindig speciális mérkőzés itt Szombathelyen, tabella állásától független ez rangadó lesz a javából. Szerintem a futás és a küzdés lesz a főszerepben. Az őszi meccsből kiindulva, izgalmas meccsre számítok, de mindenképp magabiztos végső győzelmet remélek.

A hazai Haladás esetében biztató lehet, hogy az őszi derbin sokáig a zöld-fehérek vezettek és csak az utolsó pillanatokban veszítettek a városi rangadón. Tavasszal pedig az akkori listavezető NEKA gárdáját is felülmúlta a Hali. Ennek ellenére nem készült külön forgatókönyvvel Kovács László csapata.

Kovács László vezetőedző, Haladás: Elég keményen készülünk minden mérkőzésre, hogy a terveinknek megfelelően a középmezőnyben végezzünk. A lányok szerencsére vevők az edzésre és a terhelésre, ráadásul végre teljes kerettel készülhettünk. Ez annak tükrében jó hír számunkra, hogy akadt olyan mérkőzés, amelyen hét-nyolc mezőnyjátékossal álltunk fel. Bizonyára telt ház előtt mérhetjük össze erőnket az SZKKA ellen, mégsem készültünk külön az ellenfelünkre. Ennek oka, hogy saját játékunkat szeretnénk játszani. Az viszont már most kijelenthető, hogy a városi riválisunk sokkal erősebb lett és az új vezetőedzővel még inkább előrelépett. Nem véletlen tartoznak a dobogós helyezések esélyesei közé. Ennek ellenére nem feltartott kézzel lépünk pályára és sikerült már meglepetést okoznunk a tavaszi szezon során, ezért mindent megteszünk az SZKKA ellen is. 

A Haladás VSE Sport Kft. – Swietelsky-Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia rangadó 17 órakor kezdődik.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!