A Vas Megyei labdarúgó első osztály 24. fordulójában hazai pályán fogadta a második helyezett Celldömölk a pontlevonásoktól sújtott, sereghajtó vasszécsenyi gárdát. 

Fotó: Giczi Sándor

A mérkőzés enyhe hazai fölénnyel kezdődött, aminek hatására már az 5. percben meg is szerezte a vezetést a Celldömölk, Kovács Zalán talált a kapuba.

Ezután inkább a mezőnyben járatta a labdát a hazai együttes, nem igazán ostromolták a sereghajtó kapuját.

Az első játékrész krónikájához hozzátartozik, hogy Czöndör Bálint egy rossz mozdulat után  – az első információk szerint – térdszalag szakadást szenvedett.

A sérültet azonnal kórházba szállították. Mielőbbi felépülést kívánunk. Fotó: Giczi Sándor

Az eredmény ezután már nem változott, így sovány hazai előnnyel tértek pihenőre a felek.

A második etapra aztán kissé összeszedettebben érkezett ki a Celldömölk, és Piri Balázs az 50. percben megszerezte az újabb találatok csapatának, szemfüles volt a támadó. Pár perccel később ismét sérülés miatt állt a játék, ezúttal Molnár Tamást kellett bokasérülés miatt lecserélni.

A hazaiak lendületét ez nem törte meg, egy szép támadás végén Kovács Zalán megszerezte önmaga második, csapata harmadik gólját is az 55. percben.

Ezután már csak az volt a kérdés, mennyire próbálja kiszolgálni közönségét a Celldömölk, és, hogy az ezer sebből vérző Vasszécseny pedig mennyire asszisztál majd ehhez.

A 71. percben a góllövőlista első helyezettje is beindult, Németh József a kapust is kicselezve gurított a hálóba.

A hajrában is akadtak izgalmak, egy védelmi hibát kihasználva szépíteni tudott a Vasszécseny a 86. percben Horváth Dániel révén, ám ekkor még nem volt vége a gólok sorának, ugyanis megint érkezett Németh József, és egy gyönyörű szabadrúgásgóllal kialakította az 5:1-es végeredményt.

A találkozót tehát megérdemelten nyerte a hazai együttes, ugyanakkor a közönség egy része úgy érezte, a csapat mintha motiválatlan lenne, mert beletörődtek abba, hogy idén már biztosan a második helyen végez majd a gárda a bajnokságban. A nézők kiszolgálása ezen a napon elmaradt, a győzelmet viszont nem veheti el senki a Celldömölktől. A Vasszécseny számára pedig továbbra sem sikertörténet az idei szezon, ám mégis becsületesen végigküzdenek minden találkozót, olykor sok borsot törve az ellenfeleik orra alá.

A fotók és a találkozó rövid összefoglalója Giczi Sándor nevéhez fűződik.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!