Több hiányzó is volt mindkét oldalon. A hazaiaknál Horti és Tuoyo, míg a fehérváriaknál Hill, Pointer és Lóránt sem állt a vezetőedzők rendelkezésére. A találkozót a tabellán elfoglalt helyezésnek és a csapatok formái alapján esélyesebb vendégek kezdték jobban. Csak a negyedik percben szerezte meg a Körmend első pontjait, ez pedig meghatározta a negyed forgatókönyvét. A vendégek magabiztosan vezettek, míg a hazai együttes próbált faragni hátrányán. Fanning kosaraival aztán a fordítás is összejött, igaz csak átmenetileg, mert a szünetben már ismét az Alba állt jobban.

Simpson pörgette fel a vendégek játékát, ezzel együtt ismét nőtt a két együttes közti különbség. A hazaiak becsületére legyen mondva, hogy a védekezésük szigorításával és Ferencz tripláival tartották magukat becsülettel. A záró negyedben ismét a körmendi csapatkapitány bizonyította, hogy hiba lenne Őt leírni. Az este folyamán 8 triplát süllyesztett el a volt válogatott bedobó. Majd az utolsó kosarat Wright jegyezte, amellyel hosszabbításra mentette a találkozót.

Ezúttal viszont a Körmend kerekedett felül, miután a vendégek nem tudtak bő két percig kosarat szerezni. Wright és Fanning pedig gondoskodott arról, hogy az Alba próbálkozásai ne érjenek célt. A rendes játékidőben végig futott az eredmény után a Körmend, azonban a hosszabbítást végig kontrollálta, ezzel pedig megtörte a nyeretlenségi átkot – a szurkolók legnagyobb örömére.

Egis Körmend – Alba Fehérvár
92-87 hosszabbítás után
(18-23, 16-12, 24-29, 20-14, 14-9)

Körmend: Wright 16/3, Hollins 15/6, Ferencz 28/24, Fanning 13/3, Csorvási 4.
Csere: Davis 10, Bán 4, Halász 2.
Vezetőedző: Antonis Constantinides.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!