A szerdai, valamint a keddi nap folyamán lejátszották a Bajnokok Ligája elődöntőinek visszavágóját, amelyek bőven tartogattak izgalmakat számunkra.

Kezdjük a Real Madrid – Bayern München összecsapással, amelyen a spanyolok várhatták kedvezőbb helyzetből az összecsapást az idegenben elért 2:1-es győzelmüknek köszönhetően. Nos, az első találkozóra is jellemző volt, hogy sok helyzetet dolgozott ki a német alakulat, ezúttal ismét bekezdtek a müncheniek és Kimmich góljával már a 3. percben megszerezték a vezetést, megadva ezzel az alaphangot a mérkőzésnek.

Nem sokáig örülhettek azonban a vendégek, érkezett Karim Benzema, és bár a francia nem éppen élete szezonját futja, azért fejjel bevette a bajorok kapuját.

Ezután sorra dolgozta ki a lehetőségeit a vendég gárda, de Keylor Navas nagyszerű napot fogott ki, így nem tudtak túljárni az eszén a bayern támadói.

A második játékrész aztán rémálomszerűen kezdődött a németek számára, Ulreich egy hazaadást követően későn eszmélt, hogy nem foghatja meg kézzel a játékszert, és nem tudott már lábbal menteni, amit Benzema köszönt szépen és megszerezte maga és csapata második találatát a mérkőzésen.

MADRID, SPAIN – MAY 01: Karim Benzema of Real Madrid celebrates as he scores his sides second goal during the UEFA Champions League Semi Final Second Leg match between Real Madrid and Bayern Muenchen at the Bernabeu on May 1, 2018 in Madrid, Spain. (Photo by Catherine Ivill/Getty Images)

Ulreich a mérkőzés után érzelmes szavakkal posztolt egy képet Instagram profilján, a társak pedig kiálltak mellette nagy hibája ellenére mondván, sokszor megmentette már a csapatot korábban.

 A második madridi gól után tovább fokozta a nyomást a vendég gárda, és az ex-realos James Rodriguez révén össze is jött nekik az egyenlítés, ám hiába nyomtak a hajrában is újabb gólt nem sikerült szerezniük, így ha nem is túl megérdemelten, de a Real Madrid jutott a fináléba, zsinórban harmadik éve.

A találkozó krónikájához hozzátartozik, hogy a sípmester, aki ezen az estén a török Cüneyt Cakír volt, nem ítélt meg a bajorok számára egy egyértelműnek tűnő büntetőt Marcelo kezezése után. Nem ez az első ítélet ami a királyiakat segíti az elmúlt évek BL mérkőzései alapján.

Íme a szituáció…

Érdekesen alakult a másik visszavágó mérkőzés is, ahol az 5:2-es liverpooli vereség után a Barcelona elleni csoda után ismét hasonló kaliberű bravúrra lett volna szüksége az AS Romanak. Az első pár perc alapján már lehetett látni, hogy kiváló mérkőzésnek nézünk elébe, hisz rengeteg támadás futott végig a pályán, becsülettel próbálkoztak az olaszok.

Szűk 10 perc telt el a találkozóból, amikor Nainggolan rossz passzából Firmino lépett ki, és remekül hozta helyzetbe Manét, aki megszerezte a vezetést a vörösöknek.

Nem sokáig kellett várni az egyenlítő gólra sem, a 15. percben egy ide oda pattogó labda került Milnerről a saját kapujába. A rutinos középpályás valószínűleg nem így képzelte el az első BL találatát.

A félidő vége előtt egy vendég szögletet követően a szintén első gólját szerző Wijnaldum találatával ismét a liverpooliak szereztek vezetést.

Rengeteg helyzetet dolgozott ki az olasz együttes a második játékrészben, Dzeko pedig nagy nehezen, körülbelül az ötödik nagy helyzetét már gólra váltotta, így már “csak” három gólra volt szüksége a farkasoknak.

Ekkor következett egy újabb érdekes szituáció, amikor is Alexandre Arnold egy hatalmas kezezéssel mentette meg kapuját a góltól, amit ha a játékvezető észrevesz, másként alakulhatott volna a találkozó végkimenetele.

A rómaiak azonban nem adták fel, és a hajrában kétszer is betaláltak. Nainggolan előbb távolról, majd egy jogtalannak tűnő büntetőből volt eredményes. Újabb gólra azonban nem maradt ideje az olasz gárdának, így egy kiváló támadófutballt hozó mérkőzésen 4:2-es hazai győzelem született, ám a 7:6-ös összesítésnek köszönhetően az angolok jutottak a döntőbe.

Embed from Getty ImagesJürgen Klopp, a liverpooliak mestere így értékelt a találkozót követően:

„A továbbjutást száz százalékban a kómában lévő szurkolónknak, Sean Coxnak ajánljuk. A mérkőzés előtt arról beszéltünk, hogy továbbjuthatunk, és most teljesült is mindez. Szerencsések voltunk, nem tagadjuk. A Roma erős csapat, és ahogyan azt vártuk, vadul rohamozta a kapunkat, felvállalta a kockázatot, mi meg vezettünk ellenük kettő egyre. Minden rendben volt, de aztán a kontráink nem voltak elég jók, nem használtuk ki a széleket. A döntőben jobban kell játszanunk, mint Rómában, de a jó hír az, hogy jobban is tudunk játszani, mint most.”

„Őrült volt a meccskezdet, de sokat kell még fejlődnünk, a második félidőben nem védekeztünk megfelelően. A játékosok többségének ez volt az első elődöntője, teljesen normális, ha ilyen szituációban elveszítették a hidegvérüket. A sorozatban a srácok nagyszerűen játszottak, megmutatták, mire képesek, mi is rejlik bennük igazán, milyen a mentalitásuk, hogyan tudnak futballozni. Őrület! A döntőt abszolúte megérdemeltük, akkor is, ha elveszítettük a visszavágót, de ne feledjük, a Real Madridnak is kellett a szerencse a Juventus ellen egy körrel korábban. Két hetünk van felkészülni, megpróbáljuk a legjobb arcunkat mutatni ellenük” – tette még hozzá a német mester.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!