2-2 lett a vége a szokásos módon felspannolt hangulatban zajló Barcelona–Real Madrid rangadónak a La Liga 36. fordulójában – írta az nso.hu.

SPANYOL LA LIGA
36. FORDULÓ
Barcelona–Real Madrid 2–2 (Suárez 10., Messi 52., ill. C. Ronaldo 14., Bale 72.)
Kiállítva: S. Roberto (45+2., Barcelona)

Egy korábbi ügy miatt nem állt díszsorfalat a Real Madrid a bajnok Barcelonának, és ahogyan azt várni lehetett, azonnal nekirontott a (volt) címvédőnek a friss bajnok, Luis Suárez viszonylag hamar meg is szerezte a vezetést, 1-0.

A sportoldal hozzáteszi, hogy kevesen gondoltak ekkor arra, hogy gyökeres változás mutatkozik hamarosan a mérkőzés képében: először is egy hasonlóan szép akció végén Cristiano Ronaldo egyenlített, 1-1, majd a portugál klasszis mesterhármasig juthatott volna a szünetig, de Karim Benzema is betalálhatott volna.
Mégsem lehettek elégedetlenek a vendégek, mert Sergi Roberto piros lapot kapott – hanem a második játékrész madridi szempontból szörnyen indult, mert Ronaldo sérülése miatt az öltözőben maradt, majd Lionel Messi gólt lőtt Suárez passzából, 2-1 (a támadó előtte szabálytalanul szerelte Raphaël Varane-t).

A játékvezető Hernández Hernández kiegyensúlyozottságát nem érhette panasz, bőven hibázott mind a két oldalra, elvett egy gólt a Barcától, egy abszolúte jogos büntetőt meg a Realtól.
Zinédine Zidane Ronaldo helyére Marco Asensiót küldte be, majd a védő Nacho helyére a szélső Lucas Vázquezt parancsolta pályára. Két kihagyott Messi-ziccer közben Asensio aztán gólpasszal hálálta meg a lehetőséget, igaz, a munka nehezét a jobb felsőbe rakétázó Gareth Bale vállalta magára, 2-2.

A hajrá nagy izgalmakat nem hozott, de az utolsó percben Nélson Semedo majdnem öngólt szerzett – maradt a döntetlen, amellyel senki sem lehet elégedetten. A Barca tovább robog a veretlenül kiérdemelt aranyérem felé, a Real Madrid pedig sikeresen készült a Bajnokok Ligája döntőjére, és Ronaldo sérülése sem tűnik túl súlyosnak.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!