Szombaton megkezdődtek az idei szezon elődöntős párharcai. A Falco és az Alba is hazai környezetben érvényesítette a pályaelőnyt. A szombathelyiek mindössze 63 pontot engedélyztek Zollner mester csapatánk.

A sárga-feketék legutóbb március közepén léptek pályára Zalaegerszegen és nem várt, 97-85 arányú vereséget szenvedtek az alapszakasz hajrájában. ezen a meccsen kapta a 2023/24-es idényben a legtöbb pontot a bajnoki címvédő, ezért is előzi meg nagy várakozás a kedd esti szomszédvári derbit. És persze azért is, mert a ZTE a negyeddöntős párharc során mindhárom hazai rendezésű meccsét behúzta.

Milos Konakov, a Falco mestere szerint az első meccsen csupán annyi történt, hogy csapata megszerezte a vezetést a párharcban. – Teljesen új és más meccs lesz a keddi, mint a szombati volt. Szeretnénk megtartani a jó ritmusunkat és a 40 percen keresztül mutatott koncentrált játékunkat – fogalmazott a vezetőedző.

A bajnokcsapat egyik legponterősebb játékosa, Matt Tiby szerint apró részletek döntenek majd és biztos benne, hogy a ZTE hazai közönsége előtt mindent megtesz majd, hogy meghosszabbítsa a párhacot.

A ZTE-Falco meccsen 18 órakor dobják fel a labdát. 
 

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!