Itt az összefoglaló: az 1. negyedben, a feldobás után a vendégeké lett a labda, majd az első kosár is, amit aztán Taylor egalizált, 2-2. A meccs 3. perce után fej-fej mellett haladtak a csapatok, 8-6, Taylor ekkor már 6 pontos volt, de Radic is gyűjtögette a pontjait és a lepattanókat! Aztán ellépett a ZTE, a negyed felénél jött is az időkérés, 10-20. A játékrész 2. felében sem sikerült közelebb jönni a hazaiaknak, nem ültek a kinti dobások, ugyanakkor a zalaiak elég pontosak voltak, 22-33 volt az állás.

A 2. negyedben: jobban kezdett a Falco, Norfleet mozgatta most a hazai csapatot, 2 perc elteltével időt is kértek a vendégek, 26-36. Perl Zoltán percei jöttek, tripla, majd labdaszerzés utáni zsákolás, 31-36. A negyed derekán Govens pontjaival, 38-38-nál érte utol a ZTE-t a sárga-fekete csapat. Hiába, a hajrá megint a vendégeké lett, a ZTE pontosabban dobta a középtávolikat,44-55 volt a szünetben az eredmény.

A 3. negyedben a Falcóé az első kosár, aztán a vendégek is betaláltak, majd Taylor sokadszor eredményes, 51-57. A negyed közepére megint 10 pontra duzzadt a különbség, 55-65. A harmadik negyed vége előtt 3 perccel kicsit közelebb jöttek a hazaiak, de még mindig ott a 7 pontos előny. Norfleet triplája után szoros lett a meccs, 68-71, de a negyed végén ők is beszórtak egyet, az utolsó 10 perc előtt 68-74 volt az állás!

Az utolsó játékrész első 2 percében Perl Zoltán 7 pontot szórt, ezzel a hazaiak átvették a vezetést, 75-74. Most már jól védekeztek Tóth Norberték, de kellett is, Norfleet pontosan célzott, 79-79, aztán Govens triplájával újra vezet a Falco, 84-83, majd Váradi hibátlan büntetőivel, 88-86.

 

A vége előtt 10 másodperccel 89-88 és időkérés, a végén újabb 2 hazai pont, majd Radic elhibázta a triplát, így 91-88 lett a vége. Ezzel a párharc állása 1-0.

 

 

Vezetőedzői nyilatkozatok

Srecko Sekulovic: számítottunk rá, hogy nehéz meccsünk lesz. Az elején gyengén védekeztünk, amit a rutinos ZTE kihasznált. A második félidőben aztán rendeztük a sorainkat, főleg a védekezésünket, így visszajöttünk a meccsbe, és szoros hajrában megszereztük a győzelmet. Nem játszottunk jól, hazai pályához képest gyengén dobtunk, de a lényeg az, hogy vezetünk 1–0-ra.

Bencze Tamás: Csalódott vagyok, mert szinte végig jól játszottunk, uraltuk a meccset, közel voltunk a győzelemhez. A hajrában viszont hibáztunk, a Falco jobban koncentrált, és fordított. Nem azért jöttünk, hogy asszisztáljunk a négy közé jutásához, ellenkezőleg, jól küzdöttünk, nagy energiákat mozgósítottunk. Folytatjuk és megpróbálunk egyenlíteni.

A párharc pénteken 18 órakor folytatódik Zalaegerszegen.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!